Hedeflerinin Bornova’daki yol sorunun tamamen ortadan kaldırılması olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornova’nın her köşesinde yol çalışması yapıyoruz. Bornovalının ulaşım konforunu ve kalitesini arttırmak amacıyla asfalt tesisimizi kurduk. Tesiste sağladığımız uygun maliyet sayesinde bu yıl döktüğümüz asfalt, geçtiğimiz yıllarda dökülenin 3 katına ulaştı. Bornova’da belediyemiz yetki alanındaki yollarda yapılan çalışmada tüm zamanların yol yapma rekorunu kırmış olduk. Önümüzdeki yılın hedefi, bu yılın da çok üzerinde. Bornovalılar çok uzun süredir devam eden bu sorundaki iyileşmeyi daha fazla hissedecekler” dedi.

21 MAHALLEDE YENİLEME VE SERİM

Bornovalıların 999 1919 numaralı çağrı merkezinde ilettiği talep ve önerilerin de dikkate alınarak belirlenen Kasım ayı programında, Gürpınar ve Yunus Emre Mahallelerine asfalt serimi yapılırken; Kemalpaşa, Doğanlar, Evka 3, Kızılay, Atatürk, Barbaros, Yeşilova, Karacaoğlan, Egemenlik, Mevlana, Gaziosmanpaşa, Tuna, Naldöken, Meriç, İnönü, Kazım Dirik, Zafer, Rafetpaşa, Erzene ve Eğridere Mahallelerindeki çeşitli sokaklarda bölgesel onarım ve yama çalışmaları gerçekleştirildi.
 
Çalışmalar kapsamında Işıklar Mahallesi’nde 16 bin 584 metrekare alanda beton yenileme yapıldı.  Kazım Dirik ve Yıldırım Beyazıt Mahallelerinde ise 21 bin 65 metrekare alanda kilit parke taş yenilendi. Bornova’ya bağlı olan 45 mahallenin ihtiyaçlı sokaklarında da Kasım ayı içinde 2 bin 850 metre lokal kilit parke, tretuvar ve beton tamiri yapıldı.

Editör: Haber Merkezi