Bornova Belediyesi Müze Müdürlüğü’ne bağlı Galeri Hamam Sanat, ahşap oyma sanatının özgün örneklerini sanatseverlerin beğenisine sundu. Woodart Sanat Atölyesi kursiyerlerinin el emeğiyle hazırladığı eserlerden oluşan sergi, Dramalılar Köşkü’nde açıldı.

Kursiyerlerin eserleri sergilendi

Bir yıl süren eğitimin ardından hazırlanan 53 eser, Woodart Sanat Atölyesi’ne katılan 23 kursiyerin çalışmalarıyla ortaya çıktı. Ahşap oyma sanatına ilgi duyan Bornovalılar ve sanat tutkunları, sergiye yoğun ilgi gösterdi. Açılışta konuşan Atölye Yöneticisi Sevinç Tuncelli, “Kursiyerlerimizle birlikte büyük bir emek ve özveriyle hazırladığımız eserleri sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Sergide Tuncelli’nin kendi eserleri de yer aldı.

Sergi ziyarete açık

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sanatın kent yaşamındaki önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Ahşap oyma gibi sabır ve ustalık isteyen bir sanatta bu kadar nitelikli işler görmek bizleri gururlandırıyor. Emek veren tüm kursiyerlerimize ve eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. Sanat, kent kültürümüzün en güçlü damarlarından biridir ve biz bu damarı güçlendirmeye devam edeceğiz."

Ege’de umuda yolculuk yarıda kaldı: 41 göçmen kurtarıldı
Ege’de umuda yolculuk yarıda kaldı: 41 göçmen kurtarıldı
İçeriği Görüntüle

Sanatseverlerin ücretsiz olarak ziyaret edebileceği ahşap oyma sergisi, 16 Haziran’a kadar Dramalılar Köşkü’ndeki Galeri Hamam Sanat’ta gezilebilecek.

Kaynak: BORNOVA BELEDİYESİ