2019 yılında kiralama modelinden satın alma modeline geçerek araç filosunu tamamen yenileyen Bornova Belediyesi, çöp kamyonu, süpürme aracı, çöp taksi, transit, kepçe, kamyon arasöz, konteyner yıkama aracı olmak üzere toplam 85 araç ve iş makinesi, 7 gün 24 saat çalışan 333 personeli ile 2022 yılında önemli çalışmalar yaptı.

temizlik (12)

REKOR DÜZEYDE ATIK TOPLANDI

Geride bıraktığımız yılda 173 ton 697 kilo katı atık, 65 ton 230 kilo hafriyat ve moloz atığı toplayan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 9 bin 100 konteynerin bakımını yaptı, 6 bin 422 konteynerin boyama, 22 bin 686 konteynerin ise yıkama işlemini gerçekleştirdi. Yine aynı dönem içinde geri dönüşüm konusunda da önemli rakamlara ulaşıldı. 2022 yılında 2.9 ton atık pil, 6 ton 123 kg ambalaj atığı, 6 ton 620 kg cam atığı, 16 ton atık yağ ve 323 ton giysi atığı toplandı. Toplanan atıkların uygun olanları Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Atık Sanat Atölyesi’nde değerlendirilerek tekrar kullanıma sunuldu.

sabah mujdesi SRC (8)

 YAPTIĞIMIZ YATIRIMLAR PERFORMANSI ARTTIRDI

 Temizlik İşleri Müdürlüğü araç filosu ve şantiye yenilemelerinin ardından temizlik alanında yaptığı çalışmaların hız kazandığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Öncelikle personelimizin çalışma şartlarını iyileştirdik. Tuvaletlerden duşlara, soyunma kabinlerinden dinlenme alanlarına tamamen yeniledik. İki katlı yeni idari bina yaptık. Araç ve konteyner bakımların yerinde yapılması için atölyeler oluşturduk. Hurda yığınlarının olduğu alanları temizleyerek kullanılır hale getirdik. Yakıttan ve zamandan tasarruf sağlamak için Katı Atık Transfer İstasyonu kurduk. Araç filomuzu satın aldığımız yeni araçlarla yeniledik. Yaptığımız tüm bu yatırımlarla çalışanlarımızın motivasyonu ve performansımız arttı. Hedefimiz daha temiz bir Bornova” dedi.

 

Editör: Duygu Kaya