Bornova Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu, Bornova Belediyesi Nevzat Kavalar Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Avukat Doğan Baran Mengüş, genel kurulda güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve çok sayıda kent paydaşının katıldığı genel kurulda, daha demokratik, bağımsız ve katılımcı bir Bornova hedefi öne çıktı.

Bornova Kent Konseyi’nde seçim heyecanı: Doğan Baran Mengüş yeniden başkan

"KONSEY BİZİM DEMOKRATİK LABORATUVARIMIZ"

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, kent konseyinin Bornova için taşıdığı anlama dikkat ederek demokrasinin önemine vurgu yaptı. Klasik belediyecilik anlayışının aksine, yetki paylaşımından ve halkın yönetime katılmasından mutluluk duyduğunu belirten Başkan Eşki, "Demokrasinin yara aldığı bir dönemde kent konseyleri, bizim çağdaş insan olma ve medenileşme sürecimiz için çok önemli bir adımdır. Ne kadar çok insanı yönetime katarsanız, fikirlerinizin o kadar faydalı hale geldiğini görürsünüz. Kent konseyi bizim için yerelde bir laboratuvardır" dedi. Konseyin bugüne kadar büyük bir özveriyle çalıştığını ifade eden Eşki, yeni dönemde özellikle okul aile birlikleriyle olan bağları güçlendirerek, okullardaki çocukların güvenliği ve korunması adına çok daha yoğun bir mesai harcayacaklarını müjdeledi.

Bornova Kent Konseyi’nde seçim heyecanı: Doğan Baran Mengüş yeniden başkan

“KATILIMCI YÖNETİM GÜÇLENECEK”

Bornova Kent Konseyi Başkanı Avukat Doğan Baran Mengüş, yeni dönemde Bornova’nın 10-20 yıllık vizyonunu şekillendirecek projelere imza atacaklarını belirtti. Yaşar Üniversitesi ve Herkes İçin Turizm Derneği iş birliğiyle "1. Uluslararası Homeros Bornova Engelli Müzik Festivali"ni hayata geçireceklerini müjdeleyen Mengüş; Arkas Sanat ve Bayetav Sanat gibi güçlü kurumlarla Yeşilova Höyüğü’nde bir Kültür Sanat Çalıştayı düzenleyeceklerini açıkladı. Katılımcı yönetimi güçlendirmek adına Çocuk Meclisi, Emekli Meclisi ve Mahalle Komiteleri kuracaklarını ifade eden Başkan Mengüş, meclislerden ve çalışma gruplarından gelen önergelerin belediye meclisine daha hızlı aktarılması için bürokrasiyi azaltacak bir yetki devri talep ettiklerini ve tüm bu stratejik planı kent paydaşlarıyla birlikte şekillendireceklerini vurguladı.

EBSO’da seçim heyecanı: Sanayiciler sandık başında
EBSO’da seçim heyecanı: Sanayiciler sandık başında
İçeriği Görüntüle

Bornova Kent Konseyi’nde seçim heyecanı: Doğan Baran Mengüş yeniden başkan

Kaynak: BORNOVA BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ