Hatay’da meydana gelen ikinci depremin ardından incelemelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bölgedeki çalışmaların koordinatörü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, en çok karşılaşılan talebin çadır olduğunun altını çizerek Bornova Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları örnek gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun Hatay’da yaşananları ve CHP’li belediyelerin çalışmalarını incelediği ziyarete Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ da katıldı. Bölgede hasarsız binanın yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Başkan İduğ, “Öncelikle barınma sorununu çözmek durumundayız. Üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu sorunu çözmeliyiz

Vatandaşlarla da bir araya gelerek sıkıntı ve taleplerini dinleyen Kılıçdaroğlu, İzmir, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin bölgede oluşturduğu afet koordinasyon merkezlerini gezip, yürütülen çalışmaları yerinde gördü.

 Hatay’da yapılan çalışmanın ardından düzenlenen toplantıda izlenimlerini paylaşan CHP Genel Başkanı en büyük sıkıntının çadır yetersizliği olduğunun altını çizdi. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’dan, çadır temini konusunda yaptıkları çalışma hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, “17 gün oldu barınma sorunu çözülemiyor. Normal şartlarda AFAD ve Kızılay’ın stoklarında yeterince çadır olması gerekiyordu. Gittiğimiz her yerde vatandaş hala çadır istiyor. Bu haklı bir talep. Daha önce: ‘Kim çadır üretiyorsa ve fiyatı ne olursa olsun, gidip satın alıp göndereceğiz’ demiştim ama arzu ettiğimiz oranda çadır bulmakta zorlanıyoruz” dedi. Bornova Belediyesi’ni işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Bazı belediyelerimiz yurt dışından çadır ithalatı ile ilgili çaba harcıyorlar. O çadırlar geldiğinde yine dağıtacağız” diye konuştu.

DSC_9774

Başkanın özel çabasıyla

 CHP’li Belediyeler olarak barınma sorununun çözümü için tüm imkanlarını seferber ettiklerini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “Ulusal ve uluslararası bütün kapıları çalarak sorunları giderme noktasında yoğun bir çaba içindeyiz. Şu anda Hatay’da belediyelerimizin katkılarıyla 13 bin çadır sağlandı. Bu sayıları attırmak için çalışmalarımız sürüyor. Bornova Belediye Başkanımızın özel çabası ile ciddi bir sonuç elde ettiğini de öğrendik. Bu çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

 Üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ise felaketin boyutlarının çok büyük olduğunu belirterek, “Sokak sokak gezdik, yaşananları yerinde gördük. Yıkım maalesef çok büyük. Kentte hasarsız bina neredeyse yok denecek kadar az. Uzun vadede yapılacak iş çok fazla ancak bir an önce barınma sorununun çözülmesi gerekiyor. Biz de Bornova Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Yurt dışından temin ettiğimiz 2 bin 500 çadırı bölgedeki belediyelerimizin tespitleri doğrultusunda belirlenecek alanlara kuracağız. Tüm zorlukları ancak birlikte, dayanışma ile aşabiliriz” şeklinde konuştu.

Editör: Duygu Kaya