Katledilen kardeşlerin 10 yıl sonra videosu yürek burktu
Katledilen kardeşlerin 10 yıl sonra videosu yürek burktu
İçeriği Görüntüle

Boğaziçi Üniversitesi Sarıyer Kampüsü’nde meydana gelen olayda, 20 yaşındaki Ayberk Kurtuluş, 15 yaşındaki Hilal Özdemir’i silahla vurdu. Olayın ardından Kurtuluş intihar etti. Polis, gençler arasındaki tartışmanın saldırının nedeni olduğunu açıkladı.
Boğaziçi Üniversitesi'ndeki cinayette skandal iddia
Üniversitenin kafesinde gerçekleşen saldırıda, A.K. (20) ve H.Ö. (15) ağır yaralandı. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen iki genç de hayatını kaybetti. Polis incelemelerinde, H.Ö. ile A.K. arasında gönül ilişkisi olduğu ve sabah saatlerinde çıkan tartışmanın ardından A.K.’nin silahla saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edildi. İddialara göre, Kurtuluş H.Ö.’nün telefonundan canlı konumunu takip ederek yanına gitmişti.

Üniversiteden açıklama geldi

Boğaziçi Üniversitesi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayın üzüntü verici olduğunu belirterek şunları ifade etti: "Üniversitemizin Güney Kampüsü Kale Kapısı'nda sivil bir vatandaşın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği, daha sonra saldırıyı gerçekleştiren failin aynı silahla intihar ettiği bilgisini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Savcılık tarafından yürütülen adli soruşturmayla ilgili üniversitemiz gerekli işbirliğini yerine getirmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Kaynak: HABER MERKEZİ