TUGAY CAN/İZ GAZETE - Bu tanışıklığın ardından birlikte senaryo ve öykü yazma çalışmalarına başlayan Atay ve Babur, ilk kez ‘Sahibini Arayan Tabut’ oyunuyla ödül kazandıkları TAKSAV ödül töreninde bir araya geldiler. Öykülerini Google Drive üzerinden düzenlediklerini kaydeden ikili hem ödül hem de birbirlerileri ile karşılaştıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

İNTERNET SİTESİ ÜZERİNDEN TANIŞTILAR

Düzenli olarak yazma eylemine, 2012 yılında 25 sene çalıştığı endüstri mühendisliğinden emekli olduktan sonra Uğur Mumcu Vakfı’nın yazı atölyesinde başladığını söyleyen Nurdan Atay, Öznur Babur ile tanışma hikayesini şöyle anlattı:

“Kayıp rıhtım isimli bir internet sitesi var. Ben de Öznür da o internet sitesine yazıyorduk. Biz birbirimizin yazılarını, kalemini epey sevdik. Birbirimizin yazılarına yorum yapmaya başladık. Ardından internet üzerinden ortak bir öykü yazsak nasıl olur diye düşündük. Üç kişi dönüşümlü olarak öykü yazmıştık. Bu işe diğer arkadaş devam etmedi. Biz de Öznur ile bir de oyun yazalım diyerek yola çıktık”

DEVLET TİYATROSU

Ödül alan ‘Sahibini Arayan Tabut’ oyunun yazılma sürecini de gazetemiz ile paylaşan Atay, “Bu oyunumuz aslında uzun bir öyküydü. Onu bundan evvel bir yarışmaya gönderdik. O yarışmada sadece birinci için bir ödül söz konusuydu. Birinci olamadık, ancak oyunun beğenirliğine dair bir telefon aldık. Bize oyunda düzeltme yaparsanız devlet tiyatrosuna almak istiyoruz denildi. Biz o düzeltmeyi yapmadık çünkü yapılabilecek en iyi düzelti oydu bizim için. Oyunu kısaltıp TAKSAV’a gönderdik. Burada ödüle layık görüldü. Bundan dolayı çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

İlk kez bir ödül törenine katıldığını kaydeden Öznur Babur, “ Babur ayrıca yazmaya 10 yaşında arkası yarın yazarak başladığını söyledi. Babur, birlikte yazma hikayelerini ise “Ortak yazdığımız internet sitesinde birbirimizin öykülerini okuyup beğeniyorduk. Ardından o beni Kil Tablet Fanzin’e davet etti. Ben de onu bilim kurgu kulübüne davet ettim. Bu şekilde birbirimizim destekleyerek, yarışmalara birlikte ya da ayrı ayrı katılarak dereceler aldık. Bu ödül ortak çalışmamızın ilk meyvesi. Bu ödül gurur verici ve benim için kabuğumu kırmam adına da gurur verici. Bu benim beşinci ya da altıncı ödülüm. Ancak ilk kez ödül törenine katılıyorum. Bundan önce dört kez ödül aldım. Ancak bu törenlerin hiçbirine katılmadım” ifadeleri ile anlattı.

‘SOHBET DE EDİYORUZ’

‘İnternet üzerinden sadece öykü ve oyun yazmıyoruz aynı zamanda sohbet de ediyoruz” diyen Nurdan Atay ise “Hem dünya görüşlerimizi ve yaşama biçimimizi paylaşıyoruz. Öznur’un çok kuvvetli bri kalemi var. Arada dertleşiyoruz. Yaşamdan ve çocuklardan söz ediyoruz. Bazen karakterler üzerine konuşuyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan ikili İthaki Yayınları’ndan çıkacak olan bilim kurgu seçkisine ayrı ayrı öykülerinin de kabul edildiği bilgisini de gazetemiz ile paylaştı.

‘BİRLİKTE YAPABİLİRİZ’

TAKSAV Kısa Tiyatro Ödülü’nü aldıkları ‘Sahibini Arayan Tabut’ oyununa ilişkin görüşlerini de gazetemize ile paylaşan Öznur Babur, intihar edecek olan birinin bir tabutçu tarafından kurtarılma hikayesi olduğunu ifade ederek konularının TAKSAV’ın bu yıl ki teması olan ‘Birlikte Yapabiliriz’ e de uygun olduğunu söyledi. Babur, “Tabutu bekleyen kişi aslında bir çeşit Godot oluyor. Hikaye komedi ancak bir alt metni de söz konusu. Konuyu internet üzerinde ilginç haberlere göz atarken yakaladık. İngiltere basınında çıkan bir haberde bir tabutçu ev dolaşıyor deniliyordu. Biz buradan yola çıktık. Bu olayın başlangıç noktasında gerçek bir olay da söz konusu yani. Absürt karakterlere yer verdik” dedi.

Editör: Haber Merkezi