1994’ten 2004’e kadar yayınlanan, başrollerinde Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry ve David Schwimmer’ın yer aldığı Friends, adeta bir fenomen haline geldi.

Yıllar geçmesine rağmen hâlâ izlenen ve tüm dünyadan hayranlara sahip olan dizi, 2004’teki final bölümünden sonra 2021’de yeniden ekrana geldi. Özel bir bölümle oyuncu kadrosunu ilk defa bir arada ekrana getiren proje, hayranlar için yeterli olmayacak ki yeni bir bölüm söylentileri ve ısrarları ortaya çıktı.

Dizinin yıldızlarından Jennifer Aniston da katıldığı bir programda bu söylentilere yanıt verdi: “Sanmıyorum. Sanırım bu kadardı. Ama asla bilemezsin.”

Yine de tüm kadronun görüşmeye devam ettiğini ve arada bir de diziyi izlediğini itiraf etti: “Herkes iletişim halinde. Asla birbirimizi sallamayacağız. Sonuna kadar aile!”

HBO Max’te yayınlanan özel bölüm, tüm zamanların en başarılı televizyon komedilerinden birinin finalinden 17 yıl sonra geldi.

Aniston, yeniden bir araya gelip orijinal sete dönmenin sadece kendisi için değil, eski rol arkadaşları için de duygusal olduğunu itiraf etti: “Onu romantikleştirdik, ancak dizi finalinden beri orada olmadığımızı da hatırlamanız gerekiyor. Ve o zaman çok özel bir zamandı, istemediğimiz bir şeye veda ederken, çok önemsiyorduk ama veda etme zamanının geldiğini biliyorduk. Sanki zaman durmuş gibiydi ve biz zamanda yolculuk yaptık.”

Editör: Özlem Çimen Durmaz