Belediye düğün salonunda gerçekleşen toplantıda Mustafa İnce, Nilay Kökkılınç, Alpay Kandemir, Sibel Parmaksız, Hüseyin Vatansever ve belediye meclis üyesi aday adayları yer aldı.

Toplantıya CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen'in açıklamaları damga vurdu. CHP'nin seçimlerdeki gücüne dikkat çeken Bilgen, belediyeleri AKP'nin elinden kurtarıp halkçı belediye anlayışına geçmek gerektiğini söyledi. 

Konuşmasında Mustafa Kemal ve arkadaşlarına da şükranlarını ifade eden Bilgen Türkiye'nin durumunu korku tüneli olarak nitelendirerek şu değerlendirmeyi yaptı; "Ne yazık ki son 16 yılda ülke adeta bir korku tünelinden geçiyor. Ne zaman nerede ne olacağı, hangi köşeden kimin çıkacağı belli değil. Çocuk tacizleri ve kadın cinayetleri sıradanlaştı. İşlerinizin tıkır tıkır gittiğini sandığınız bir anda iş yaptığınız firma konkordato ilan edebilir. Kendini kurtarır ama siz alacağınızla batabilirsiniz. Nitekim yurt genelinde 356 firma konkordato ilan etti ve bunun 27’si İzmir’de faaliyet gösteriyor. Ülkede hemen hemen bütün toplumsal katmanlar perişan durumda. İşçi, çiftçi, memur, emekli ve esnaf halinden memnun değil. Ülkemizin Cumhuriyetle birlikte üst üste koyduğu bütün değerler, kazanımlar tek tek satılıyor, yandaşlara peşkeş çekiliyor. Eğitimi yaz boz tahtasına çevirdiler, sağlık da ise ‘paran yoksa öl’ devri yaşanıyor."

Yerel seçimlerle ilgili "Ülke genelinde İzmir’in yanı sıra başta Ankara ve İstanbul olmak üzere pek çok il ve ilçemizi AKP’nin rantçı belediyeciliğinden kurtarıp, CHP’nin halkçı belediyeciliği ile tanıştıracağız. Bunun için Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere genel merkez yöneticilerim ve partimizin tüm örgütleri canla başla çalışıyor. İlçemizde partimizin mevcut iktidarını korumak ve oy oranımızı artırmak için hepimiz el birliğiyle çalışmak zorundayız. Kesinlikle partimizin veya birbirimizin aleyhine konuşmayalım. Partimizin kurumsal kimliğini tartışma konusu yapmayalım. Kendimizi yüceltmek adına partili belediye başkanına hakarete varan söylem ve eylemlerde bulunmayalım. Özellikle sosyal medyadaki paylaşımlarımıza dikkat edelim. Eğer partimizin adını kullanarak, broşür, el ilanı veya afiş bastıracaksanız mutlaka ilçe örgütümüze bilgi vermenizi rica ediyorum. Çünkü partili olmak demek, parti disiplinine uymak demektir. Aksi hareket edenin parti üyesi olmasının hiç bir anlamı yoktur." şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi