Bergama Ticaret Odası Başkanı (BERTO) Lütfi Kolat, Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Salim Söyler, Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları, Terziler Odası Başkanı Yusuf Kurtuldu, Demirciler Odası Başkanı Özcan Ala, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Kızıltaş, Sergiciler Odası Başkanı Süleyman Türkoğlu, Marangozlar Odası Başkanı Hasan Çoban, Lokantacılar Odası Başkanı Mustafa Kemal Bayraktarlar, Berberler Odası Başkanı Emrah Gençoğlu, Kahveciler Odası’nı temsilen yönetim kurulu üyesi Adnan Ergöçmen; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkan Yardımcısı İsmail Durmaz ve Bergama’nın önceki dönem belediye başkanı ve İzmir 2.Bölge CHP Milletvekili Aday Adayı Mehmet Gönenç ile bir araya geldi.

"BAKIRÇAY'IN TBMM'DE BİR TEMSİLCİSİ OLMALI"

Toplantıda söz alan Mehmet Gönenç; “Bu dönem çok farklı bir seçim atmosferine giriyoruz. Bende partimden milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptım. Benim böyle bir talebim var ama benim bireysel talebimin ötesinde Bakırçay Bölgesi'nden bir adayın belirlenmesi çok önemli. Ankara’da yaptığım görüşmelerde de hep aynı şeyi söylüyorum. Başta Bergama olmak üzere Bakırçay Havzası; İzmir metropolüne göre siyasi yapısı, dokusu, demografisi farklı olan bir yer. Sosyolojisi de farklı, kırsalı güçlü, tarım kesimin yoğun olduğu bir bölge. Dolayısıyla bu bölgeyi bilen tanıyan, buradaki insanların kolay ilişki kurabileceği, derdini anlatabileceği birisinin TBMM’de olmasında yarar var” dedi.

"TALEBİMİZİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DİLE GETİRMELİYİZ"

Gönenç ayrıca; “Bölgeyle ilgili bekleyen bir takım projeler de var. İZBAN’ın Bergama ve Kınık’a ulaşması, Kozak’ta ‘Çam fıstığı araştırma enstitüsü kurulması’, yıllardır unutulan ve kaderine terk edilen Kuzey Ege Konteynır Limanı gibi. Tüm bunları takip edecek bir vekilin olmasında yarar var. Tabii ki Geçmiş dönemde görev yapan değerli siyasiler elbette oldu ama epeyce uzun bir süreden beri Bakırçay TBMM’de yerel bir siyasetçi ile temsil edilmiyor. Bizim buradan yerel bir adayımız mutlaka ve mutlaka TBMM’de olmalı. Bu ben veya bu bölgeden başka bir arkadaşımız olabilir. Hepimizin güçlü bir şekilde dile getirmemiz gereken talep bu olmalı” dedi.

"İLÇELERİMİZİ TANIYAN BİRİ ADAY GÖSTERİLMELİ"

Toplantıda konuşan BERTO Başkanı Lütfi Kolat ise; "Yıldızı daha çok parlamaya başlayan Bakırçay Bölgesi, tarımı, sanayiyi, kültürü ve turizmi bir arada büyük bir gayret ile götürmeye çalışsa da, uzun yıllardır TBMM’sinde temsil edilmiyor. Bu nedenlerle talebimiz; Bakırçay Bölgesi'ne hakim, ilçelerimizi tanıyan, sorunlarımızı bilen bir ismi seçilebilir sıradan aday göstermeleridir" dedi.
Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Salim Söyler’de bölgenin TBMM’de bir temsilciye ihtiyacının olduğunu beliterek, bu isteklerini gerçekleşinceye kadar dile getireceklerini söyledi.

ODA BAŞKANLARI ANKARA YOLCUSU

Toplantıda ayrıca; Bakırçay Bölgesi Milletvekili Talebi Bildirisi’nin il başkanlıklarına, genel başkan ve yardımcılarına gönderildiği bildirildi.  Bildirinin elden verilmesi için de Ankara’ya gidilmesi kararlaştırıldı.

Editör: Özlem Çimen Durmaz