Torbalı Belediye meclis toplantısında yaşanan kredi, satış, borç tartışmalarına son nokta geldi. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un mecliste ifade ettiği ‘Torbalı’yı sattınız, saldınız’ sözleri kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. AK Partili meclis üyelerinin bugüne kadar ısrarla ‘Biz arsa sattık ama hizmet yaptık’ şeklinde ifadelerinin kaynağı olan belediye binası, düğün salonları, alt geçit, TOSEM, muhtarlık gibi birçok hizmet adındaki işlerin kredi ile yapıldığı ve bu kredilerin ana borçlarının ise Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından ödendiği ortaya çıktı. Önceden planlanmışçasına çekilen tam 15 ayrı krediyi 2019 seçimleri sonrasında ödeyeceklerini, İller Bankası’na taahhüt eden AK Partili yönetim, şimdilerde ise Başkan Uygur’u hizmet yapmadığı iftirasıyla eleştiriyor.

AYLIK ÖDENEN FAİZ 320 BİN LİRA

Göreve gelir gelmez 170 milyon liralık bir borç yüküyle karşılaşan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, bu borçları hızla eritti. 2 yıldan az bir sürede bu borcu 80 milyona düşüren Uygur, bu süreçte Adnan Yaşar Görmez döneminde alınan kredilerin ana borçlarını ve faizlerini de ödüyor. 4 yılda 155 bin metrekare yer satıp karşılığında 50 milyon liradan fazla bir gelir elde etmesine rağmen kredi çeken ve çektiği kredileri hep 3 yıl ertelemeli kullanan, ödeme tarihi olarak da 2019 seçimlerinin sonrasını tarih olarak belirten Görmez döneminde yapılan hizmetlerin neredeyse tamamının borcu faiziyle şimdi ödeniyor. Bu süreçte satılan yüzlerce dekarlık arsalardan gelen paraların yanı sıra 32 milyon lira kredi çeken AK Parti yönetimi toplamda faiziyle birlikte 75 milyondan fazla bir borcu Torbalı’ya layık gördü. Bu borçların ana parasını AK Partili belediye hiç ödemezken sadece cüzi miktardaki faizleri ödedi. Her ay çekilen krediler için 320 bin lira sadece faiz ödeyen Torbalı Belediyesi’nin nasıl bir enkaz altında bırakıldığı her geçen gün gün yüzüne çıkıyor.

KONUŞAN DEĞİL ÜRETEN BAŞKAN

Uygur göreve gelir gelmez ise hem faizleri hem de ana para taksitlerini ödemeye başladı. Pandemi sürecinde İller Bankası gelirlerinin ciddi oranda azalmasıyla, sıkıntı yaşayan Torbalı Belediyesi buna rağmen bu süreçte borçları eritti. Belediye başkanlığı koltuğuna oturduğu zaman 170 milyon lira borçla karşılaşan ve bu borcu şimdilerde 80 milyona kadar düşüren Başkan Uygur seçim döneminde ‘Biz bu borcu da öderiz, bu enkazı da kaldırırız’ ifadelerini gerçeğe dönüştürdü. Bir yandan hizmet üreten bir yandan da borç ödeyen Uygur, ‘Konuşan’ değil ‘Üreten’ başkan imajını sergilemeye devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi