İZGAZETE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün İzmirlilere günlüğünden Nazım Hikmet dizeleriyle seslendi. Virüse karşı mücadeleyi anlatan Soyer ‘askıda fatura’ya gösterilen ilgi için teşekkür etti. Öte yandan Soyer, Meles Deltası’na bisiklet yolu yapılacağı müjdesini verdi.

Soyer; 

Bir gün çok bunalırsan

Denizin dibinde

Yosunlara takılmış gibi

Soluksuz

Sakın unutma gökyüzüne bakmayı

Gökyüzü senindir

Gökyüzü herkesindir…

Günaydın sevgili İzmirliler. Bugün Nazım’la size merhaba demek istedim.

İzmir’in, Çeşme’nin, Foça’nın, Urla’nın, Karaburun’un, aslında tüm İzmir’in en güzel mevsimindeyiz ama şu görünmez korona virüsü yüzünden evlerimizdeyiz.

Sizlerin sabrı ve bizim aldığımız önlemlerle güzel günlerin yakın zamanda geleceğine inanıyorum.

Bu sıkıntılı günleri biz belediye olarak sizlere daha güzel bir kent yaşamı sunmak için çalışarak geçiriyoruz.

Kentin hem merkezini hem çeperlerini bu dört günlük kısıtlamayı iyi değerlendirip şantiyeye çevirdik, özellikle asfaltta büyük yol katettik.

Araç alt geçitlerinin temizlik ve bakımını yaptık. Su sızıntılarının önüne geçtik. Sebze hali yanındaki alanı otoparka dönüştürüp büyük bir sorunu giderdik.

Estetik bir görünüm sunan dikey bahçeleri bakıma aldık, refüjleri yeniledik, can dostların otomatik suluklarını ekiplerimiz temizleyip çalışır hale getirdi.

Bu arada can dostlar demişken havalar çok ısındı. Bizim yetişemediğimiz yerlerde sokaktaki can dostlarımız için bir kap suyu kapı önüne çıkarmayı lütfen unutmayın.

Dahası var; halkımızın yoğun kullandığı Meles deltasında bisikleti yolu yapıyoruz. Ekiplerimiz bu alanda temizlik ve piknik masalarının yenilenmesini de sağladı.

Öte yandan iki ayrı noktada meydana gelen büyük su arızalarına İZSU ekipleri olağanüstü bir çaba ve hızla müdahale ederek suyun beklenenden çok daha önce verilmesini sağladı.

Bu sıcak günlerde sahada alın teri dökerek çalışan tüm belediye emekçilerini saygıyla selamlıyorum.

Yeni dayanışma alanımız Askıda Fatura uygulamamıza gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim. Bir günde askıdaki 2 bin 478 fatura 235 bin 167 lira ödenerek kapatıldı.

Önümüzde çok daha uzun bir yol var ama bizim de umut ve enerjimiz var. Dayanışmanın geldiği nokta geleceğe dair umutlarımızı, bizim çalışma azmimizi her dair tazeliyor.

Hoşça kalın değerli İzmirliler.

Editör: Haber Merkezi