“Bayraklı’da bir kişi daha yatağa aç girmeyecek” söylemini değerlendiren Sandal, “Verdiğimiz söz o gün itibaren kitlenin istediğini duyurmak değil, emekçi yurttaşlarımızdan yana olmak hem partimizin hem siyasal duruşumuzun öncülerinden. Pandemi birçok projeye engel oldu yine de biz bize ulaşan sorunları çözmeye çalıştık. Bir kurumu devaraldığınızda doğru bir planlama yapmak zorundasınız, ilk olarak paydaşlarla iyi ilişkiler belirlemek. Öncelikle olarak Büyükşehir ile olan ilişkileri düzelttik. İzsu’nun yaptığı yatırımlar sayesinde koku sorunu kökten çözüldü. Ciddi bir personel reformu yapacağız, en alttaki personelden başkan yarımcısında kadar ciddi bir çalışma yapacağız. Bütün prsonellerimizi insan kaynaklarına devrettik. 67 farklı bölümde çalışan arkadaşlarımız var, işin ilginci hiç kimse işini yapmıyor. Yani herkes farklı müdürlüklerde çalışıyor. Biz bu kenti idare etmeye değil bu kenti yönetmeye geldik” şeklinde konuştu.

Sandal ayrıca, “Şu an bir vakıf hazırlığındayız. El Ver Gönül Al adında bir vakıf kuracağız. Bu vakıf sayesinde ilkokuldan üniversiteye kadar öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz” diyerek projeyi ilk defa İz Televizyonu ekranlarında açıkladı.

17 BİN 839 GIDA YARDIMI

Başkan Sandal, kentsel dönüşüm meselesinde bu dönem kazmanın vurulucağını açıkladı ve “Adalet Mahallesindeki plan revizyonları ile ilgili çalışmayı başlattık. Temel hedefimiz iki yıl içerisinde bu yolları düzeltmek” dedi.

Pandemi sürecindeki kriz belediyeciliğine değinen Sandal, “Büyükşehir Belediyemizin aldığı yönetmeliği kendimize uyarladık ve biz de geçtik. Tüm meclisteki diğer arkadaşları da davet ettik. 78 bin noktanın üzerinde yeri dezenftekte ettik, 273 bin maske dağıttık. Pazar yerlerinde gerekli tedbirler aldık 17 bin 839 aileye gıda yardımında bulunduk. Neredeyse vatandaşın tamamına dokunuldu. Kriz döneminde işi doğru planlayıp, süreci doğru yönetmek lazım” diye konuştu.

‘SOYER İZMİR İÇİN BİR ŞANS’

CHP’nin son kurultayını da değerlendiren Başkan Sandal, “Takdir Kurultay delegelerinindir. Bu saatten sonra kimin doğru kimin yanlış olduğuna bizim söylememiz gerek yok. Dün ve bugün arasında bana göre çok bir değişiklik yok” dedi. Sandal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i de ‘İzmir için bir şans ve yerel yönetimler için de bir şans olduğunu söyleyen Sandal, “Geldik sorun çözeceğiz. O yüzden buradayız. Hiçbir personelimizin bizden alacağı yok. Hatta pandemi döneminde ücretleri birer hafta önce yatırdık. Aslolan şey meseleye hakim misiniz? Tabi ki siyasal bir misyonda var, doğal olarak bu işlerden rahatsız olanlar olacak”

Smyrna’yı içine alan büyük bir proje hazırlığında olduklarını söyleyen Başkan Sandal, Atatürk Antı’nın olduğu yeri Kent Meydanı’na dönüştüreceklerini ve heykel düzenlemesi ile ilgili taslakların bittiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi