Ege Postası'ndan Halide Demir Polatlı'nın haberine göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Kocaoğlu yaptığı kısa yazılı açıklamada, “24 Haziran seçimleri, Cumhuriyet Halk Partisi'nde acil bir değişimi zorunlu hale getirmiştir. Kamuoyu ve parti tabanının talebi de bu doğrultudadır. Söz konusu değişimin Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleşmesi, partimize büyük güç katacaktır. Bu düşüncelerimi kamuoyuyla saygıyla paylaşırım” ifadelerini kullandı.

CHP’de değişimin partiye büyük güç katacağını vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce lehine yaptığı açıklama CHP İzmir İl Örgütü’nü de ikiye böldü. Mevcut CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun süreci iyi yönettiğini düşünen CHP İzmir İlçe Başkanlarının bir bölümü Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYEN İLÇE BAŞKANLARI AÇIKLAMAYA SERT TEPKİ GÖSTERDİ

CHP’nin kurumsal kimliğinin ve Genel Başkanının kamuoyu önünde tartışmaya açılmasının doğru olmadığını belirten ilçe başkanları öncelikli olarak yapılması gerekenin seçimlerdeki eksiklerin ve yanlışların tespit edilip yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanılması olması gerektiğinin altını çizdi. İlçe başkanları yarın CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında toplanacak olan ilçe başkanları toplantısında da bu görüşlerini deklere edeceklerini vurguladı.

CEMALETTİN ALPER: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ HADDİNİ AŞMIŞTIR

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper: “CHP Kurultay kararını sayın genel başkanımız verir. Onun dışında kimsenin haddine değildir Kurultay toplanmasını istemek. Belediye başkanlarının görevi delegeleri aramak değil kente hizmet etmektir. O yüzden il başkanı, ilçe başkanları, Genel Başkan dururken belediye başkanlarının örgüte talimat vermesi abesle iştigaldir. Büyükşehir belediye başkanımız haddini aşmıştır. Türkiye’nin bu zorlu sürecinde sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu demokrasi adına yapılması gereken her şeyi yapmıştır. Çalışmayanların çıkıp sokakta Kurultay istemesi abestir. O yüzden CHP örgütleri olarak Genel Başkanımızı destekleyeceğiz. Sayın Kocaoğlu’nun görevi kamuoyu yoklaması yapmak değil. Araştırma şirketi mi kurdu? Bu partinin yetkili organları vardır,  PM, MYK’sı vardır.”

ÇAĞRI GRUŞÇU: BİREYSEL ANLAYIŞLA KENDİ SİYASİ İKBALİNİ VAR ETMEYE ÇALIŞAN…

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu: “Şu anda 24 haziran seçimleri sonrasında partimizin birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyacı olduğu bugünlerde bu tür konuların konuşulmasının örgütsel olarak doğru olmadığını ve önümüzdeki yerel seçim sürecine daha iyi hazırlanmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu tür bir parti içinde ikilik yaratmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Her partilimizin bizim için bir değer olduğunu bilerek ve varsayarak, şu anda yolumuza mevcut sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile devam etmek en doğrusudur. Yerel seçimlere güçlü şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Her partilimizin üzerine düşen görev ise partimizin kurumsal kimliği ve çatısı altında hiçbir ayrışma olmaksızın çalışmaya devam etmektir. Partimizi kamuoyunda tartışmaya açmak en büyük zararı verir. MYK ve PM’miz olmak üzere partimizin karar vereceği üst yönetim organları var. Bu görevleri en iyi şekilde yerine getirirler. Örgütle ilgili alınacak kararlar ve uygulanacak çalışmalar noktasında bizler MYK’mızın gerekli tedbirleri alacağını biliyoruz. Bu tür söylemler ve değişime yönelik düşünce aslında parti içi biz değil ben diyen bir anlayıştır. Bireysel anlayışla kendi siyasi ikbalini var etmeye çalışan ve yerel seçim öncesinde mevcutta bulunan koltuklarını korumak veya kendilerine alan açmak isteyenlerin düşüncesi noktasında bir değerlendirmedir. Sayın genel başkanımız biz demiştir asla ben dememiştir. Bir kişiyi aday olarak belirleme noktasında da gereğini yerine getirmiştir. Genel başkanımız gibi ben değil biz dememiz gerekiyor.”

UTKU GÜMRÜKÇÜ: PARTİ ÖRGÜTÜ KENDİ İÇİNDE GEREKLİ DEĞERLENDİRMEYİ YAPACAKTIR

CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü: “Parti içi tartışmaların kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmuyorum. Partinin yetkili organları MYK ve PM var. İzmir’de il başkanları ve ilçe başkanları var. Öncelikli olan eksik ve yanlışlıkların tespit edilmesi olması gerekirken CHP’nin kurumsal kimliğinin ve genel başkanının tartışmaya açılması sağlıklı ve doğru değildir. Parti örgütü kendi içinde gerekli değerlendirmeyi yapacaktır. Yarınki ilçe başkanları toplantısında da görüşlerimizi ifade edeceğiz.”

EKREM ORAN: BU PARTİNİN BİR İL BAŞKANI VAR, YORUMU OKUYUCULARA BIRAKIYORUM

CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran: “Bu şehrin, bu partinin bir il başkanı var. Yorumu okuyuculara bırakıyorum. Bu örgütün başkanı il başkanıdır. Sayın Deniz Yücel örgütümüzün başıdır. Yarınki toplantımızın gündemi. Burada fikrimizi dile getireceğiz"dedi.

Editör: Haber Merkezi