Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği'nin 19'uncusu bu yıl 22-30 Nisan tarihleri arasındayapılacak. Şenliğe, bu yıl Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya ile ülkemizden Sinop ve Siirt-Kurtalan'dan çocuklar katılacak.

Şenliği altı yıldır şarkısı, logosu ve maskotu ile marka haline getirdiklerini ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Önce 'Yurtta barış, dünyada barış', daha sonra 'Çevre ve sağlık', 'Bilinçli çocuk, mutlu gelecek,' 'Eğitim ve sağlık,' önceki yıl 'Bilişim ve teknoloji,' geçen yıl Sev kardeşim' temalarını kullandık. Bu yılki şenliğin teması ise, 'Barış için dans' olarak belirlendi" dedi. Şenliğin dünya gençleri arasında kültürel kaynaşma sağladığını, dünya barışına önemli katkı koyduğunu ifade eden Başkan Şenol, şenliğe katılan ülkelerin kültürel materyallerini açtıkları Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi'nde sergilediklerini sözlerine ekledi.

Dünyada yaşanan terör olayları nedeniyle şenliğe katılan ülke sayısının geçen yıllara oranla azaldığını ifade eden Başkan Şenol, “Biz acımızı yüreğimize basıp 23 Nisan'ı, 19 Mayıs'ı, 30 Ağustos'u, 29 Ekim'i kutlamaya devam edeceğiz. Böyle günlerin içleri boşaltılmaya çalışanlara inat milli bayramlarımızı kutlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

19. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği'nde bu yıl Kolpa, Yeni Türkü, Pepee Çocuk Şarkıları, Gaziemir Belediyesi Popüler Müzik Korosu, Gençlik Orkestrası, DJ Ege Güner ve Grup Tapınak sahne alacak. Dünya Dans Günü Özel Gösterisi ile şenlik çocuklarının halk oyunları görsel şöleni, Gaziemir ve İzmirlilere unutulmaz saatler yaşatacak.

Editör: Haber Merkezi