Ocak ayında üç açılış yapacak olan Belediye, ilk açılışını İzmirli çocuk ve gençlerin uğrak yeri olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’na kazandırılan Havuz Önü Park açılışıyla gerçekleştirdi.  Kurdeleyi Buca Belediyesi Yüzme Şenliği’ne katılan yüzlerce minik sporcuyla yapan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bucamızda hayatı şenlik havasına dönüştürmek, daha huzurlu olmak, temiz hava solumak için hiçbir fedakârlıktan kaçmıyoruz” dedi.

Çocuk oyun alanları, çevre düzenlemeleri ve bölgeye kazandırdığı yeşil doku ile dikkat çeken parkın açılış töreninde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bu tesiste çocuklarımızı, gençlerimizi spora alıştırmaya çalışırken biraz da burayı yeşille buluşturup zenginleştirmek istemiştik. Hürriyet Mahallesi ziyaretlerimizde de bu konuyu konuşmuştuk, bugün tamamladık. Aslında bütün mücadelemiz yaşanan bu kenti, hayatı şenlik havasına dönüştürmek, daha huzurlu olmak,daha mutlu olmak, sokaklarda yürüyebilmek, temiz hava soluyabilmek. Bu amaçla gerçekleştirmek istediğimiz herşeyin uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçmıyoruz” diye konuştu.

"GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ"

Buca’da yaşayan bütün gençler kültüre, sanata ve spora alışana kadar bütün imkânlarını seferber edeceklerini ifade eden Başkan Levent Piriştina, “Yeter ki Bucalı çocuklar şu üçlüden ayrılmasın; kültür, sanat, spor. Bunun iyileştirici gücüne inanıyoruz.  Çocuklarımızı kültürle, sanatla, sporla buluşturma mücadelesi bizim mücadelemiz.Eğer küçük yaşlarda bu buluşmayı sağlarsak göreceksiniz sonra terk etmesi mümkün olmaz. Kültür, sanat ve sporun büyülü havasına girenin başka bir kötülüğe yanaşması mümkün olmaz. O yüzden parkları, bahçeleri, yeşil alanları, temiz sahayı, sporu, yüzmeyi, tenisi basketbolu, futbolu çok önemsiyoruz. Bunu da geleceğe çok anlamlı bir yatırım olarak görüyoruz” dedi.

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Selahattin Yapıcı ise “Burası atıl durumda bir yerdi ancak çok güzel bir park oldu. Bunun için başta Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve ekibi olmak üzere hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KURDELEYİ ÇOCUKLAR KESTİ

Buca Belediyesi,3760 metrekare alana konumlanan oyun, dinlenme ve yürüyüş alanlarıyla bölgenin büyük bir ihtiyacını karşılayan parkaçılışını Yüzme Şenliği ile taçlandırdı.Başkan Levent Piriştina, parkın açılış kurdelesiniİzmir’deki 12 spor kulübündenYüzme Şenliği’ne katılan yaklaşık 200 minik çocukla birlikte kesti…Coşkulu törenin ardından oyuncaklar ve yeşille donatılmış yepyeni parkta keyifli dakikalar yaşayan çocuklar Yüzme Şenliği’nde de kulaç atıp, kıyasıya mücadele etti.

Editör: Haber Merkezi