Konak Belediye Başkanlığı’nı değerlendiren Abdül Batur, “Konak’ta hizmet açısından sıkıntılılı bölgelerin ayağa kaldırılması, sosyal hizmet belediyeciliğinin hayata geçirilmesi hepimizi heyecanlandırdı. Konak halkı Narlıdere’deki başarılarımızı gördü diye düşünüyorum, o yüzden çok yüksek bir oy aldık. Yaklaşık 15 aydır bu görevdeyiz bunun 4 ayında daha önce kimsenin başına gelmemiş, yerel yönetimlerin başına gelmemiş bir pandemi süreci geçirdik. Bu süreçte tüm belediyeler partili partisiz hizmet götürülmesi açısından başarılı bir dönem geçirdi. Bu süreçte tüm yatırımları durdurduk tüm gücümüzü sağlık yönünde tedbirleri almaya çalıştık. Konak bana heyecan verdi” dedi.

'Konak'ta bana görev verilmesinin en büyük nedeni kentsel dönüşüm'

Narlıdere’de 20 yıl görev yapmasının ardından Konak’ta kendisine görev verilmesinin ayrı bir gurur olduğunu ve bu görevin en büyük nedeninin kentsel dönüşüm olduğunu belirten Abdül Batur, “Konak’ı tanıyordum. Konak hizmet bekleyen, özellikle sırt bölgesindeki mahallerimizde hizmet bekleyen, yapılanması kötü bir yer, biz bu bölgelerdeki vatandaşın güvenini sandıklarda gördük. Başladığımız ilk iş kentsel dönüşüm. 300 hektarlık bir alanının planlamasını bir yılda bitirdik. Buranın yaşantasına değer katacak, sosyal yaşantısını değiştirecek bir plan hamlesi yaptık. Yollar genişledi, sosyal tesis alanları yerini aldı. Plan tüm siyasi partilerin meclis üyelerinin oy birliği ile geçti. Gültepe planlarına herkes siyaset üstü bir planlama diye bakmalı” ifadelerini kullandı.

‘Gültepe’nin boşaltılıp başka yere taşınacağı’ dedikodularına kimsenin irtibar etmemesi gerektiğini dile getiren Batur, “Bu daha önce de başımıza geldi. Narlıdere’de de dediler aynısını ama biz yerinde dönüşümü gösterdik. Birincisi yerinde kalacak, yüzde yüz hak sahibisiniz. Kanunlarını yapacağız bundan sonra. Kim nerede konuşlancak ona bakılacak. Kentsel dönüşüm öye iki kelimeden ibaret bir iş değil. Biz zor birişe soyunduk. Abdül Batur’un ağzından bir şeyi duymadıkça kimse bir şeye inanmasın. Cefayı Gültepeliler çekti, sefasını da onlar sürecek. Kimse ne müteaahitlerle ne başka kurumlarla imza atmasın, satmasın yerini, değerlenecek! Güvenceleri Konak Belediyesi ve Abdül Batur’dur” diye konuştu ve daha sonra Beştepeler için çalışmaya başlayacaklarını kaydetti ve 1,5 senelik hizmetlerini ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Editör: Haber Merkezi