Seferihisar Belediyesi,İZKA’dan aldığı hibeyle kentin çeşitli noktalarına ve köylere kent bilgi ekranları kurdu.İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) teklif çağrısına çıktığı "Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı"nın değerlendirme sonuçlarında Seferihisar Belediyesi’nin başvurusu kabul edilmiş, İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından imzalanan protokolle Seferihisar Belediyesi toplam bütçenin %70,'i olan 728.226,56 TL hibe almaya hak kazanmıştı.

Uygulamaya başlanan projeyle kentin 8 ayrı noktasına Kiosk’lar yerleştirildi. Seferihisar merkez, Turgut, Gödence, Doğanbey, Akarca, Sığacık, Ulamış ve Ürkmez’e konulan kent bilgi ekranları hem Seferihisar’da yaşayanlar hem de ilçeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin kullanacağı şekilde ayarlandı. Kiosk’ların bir bölümü ilçe merkezine uzak köylere yerleştirildi ve bu sayede köylülere ilçe merkezine gelmeden köylerinde işlemlerini yapabilme imkanı sağlandı.

Kent bilgi ekranları içeriklerinde Belediye Başkanına mesaj gönderilebiliyor, belediyenin tamamlanmış ve yapımı devam eden projeleri incelenebiliyor, Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne istek, şikayet, bilgi edinme, talep bildirimlerinde bulunulabiliyor. Belediyenin etkinliklerinin de görülebileceği ekranlarda, emlak rayiç değerleri sorgulanıp, vergi borçları kredi kartıyla ödenebiliyor. Belediye meclis kararlarının da görülebileceği ekranlarda, Seferihisar’a gelen ziyaretçiler de düşünüldü. İlçenin üyesi olduğu Cittaslow (Sakin Şehir) birliğiyle ilgili bilgiler alabilecek, ilçenin gezilip görülmesi gereken tarihi ve turistik yerler, fotoğraflarıyla incelenebilip ve harita sayesinde yol tarifleri alınabiliyor. Ayrıca ilçe genelinde bulunan kamu kurumları, sağlık kuruluşları, eczaneler, muhtarlıklar, kaymakamlık, karakol gibi önemli merkezlerin bilgilerini de kolayca ulaşılabilecek.

HALKA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Seferihisar Belediyesi geçtiğimiz hafta yapılan bilgilendirme toplantısıyla hem ilçe merkezinde hem de köylerde yaşayan vatandaşlara kent bilgi ekranlarının kullanımıyla ilgili bilgiler verdi. 500’ün üzerinde vatandaşın katılımıyla gerçekleşen toplantının ardından açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “ Teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Belediye hizmetlerini elektronik ortama taşımaya, işlemleri vatandaşlarımızı da yormadan daha kolay bir hale getirmeye çalışıyoruz. Kent bilgi ekranlarının hem vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak, hem de Seferihisar’a ziyarete gelenlerin kenti daha iyi tanımasını sağlayacak ve ziyaretlerini kolaylaştıracak bir yenilik olduğunu düşünüyorum.” dedi. Özellikle turistik yerlerle birlikte köylere bilgi ekranları koymayı tercih ettiklerini belirten Başkan Soyer; “Köylümüzü ilk günden beri üretmeye, ürününü çeşitlendirmeye teşvik ediyoruz ve daha çok kazanması için uğraşıyoruz. Köylerde yaşayan halkımızın, ufak tefek belediye işlerini veya sıkıntılarını, işlerinden alıkoymadan kolayca köy meydanlarında halledebilmelerini planladık. İlk dönüşler çok olumlu geliyor. Umarım daha çok kullanılacak” dedi. 

Kent bilgi ekranlarında yapılan tüm işlemlere, tablet ve cep telefonlarına yüklenecek Seferihisar Belediyesi isimli mobil uygulama programları üzerinden de ulaşılabilecek.

Editör: Haber Merkezi