Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, dün sabah saatlerinde İstanbul’da düzenlenen bir operasyonla gözaltına alındı. Bunun ardından CHP Kuşadası İlçe Örgütü İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’na ‘Adalet ve Dayanışma’ çadırı kurup, ‘demokrasi nöbeti’ tutmaya başladı.
Tutulan ilk demokrasi nöbetine CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ve parti yöneticileri, CHP Aydın Milletvekilleri Evrim Karakoz ve Süleyman Bülbül, CHP Didim İlçe Örgütü üyeleri, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Nihal Güler, belediye meclis üyeleri ve Bozdoğan Belediye Başkanı Galip Özer katıldı.
ADALET BAKANINA ÇAĞRI
Demokrasi nöbetinde basın açıklaması yapan CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in alnının ak, başının dik olduğunu belirterek, “Öncelikle Başkanımızın avukatları isle görüştüm. Morali gayet iyi. Sizlere çok selamları var. Başkanımızın dün yaptığı paylaşımda olduğu gibi kötülüğe karşı mücadele ediyoruz. 31 Mart'tan sonra belediyelerimize uygulanan taktiklerin burada da uygulandığına hepimiz şahit olduk. Henüz daha operasyon yapılmadan AKP'nin ulusal ve yerel trolleri, Kuşadası'nda bir operasyon yapılacağından bahsetmeye başladılar. Operasyondan bir gün önce de bu troller tarih vererek operasyon yapılacağını belirttiler. Sonrasında Başkanımız Ömer Günel’in avukatlarının ulaşamadığı bilgiler, AKP'nin trolleri tarafından isim isim yayınlanmaya başladı. Buradan Adalet Bakanı’na sesleniyorum. Bu sahte hesaplarla ciddi şekilde mücadele edeceklerini söylemişti. Şimdi dosyalarda gizlilik var. Avukatların ulaşamadığı dosyalara ne hikmetse AKP’li troller ulaşabiliyor. Bu trol hesapların incelenmesini istiyoruz” dedi.
“BİZE DİZ ÇÖKTÜREMEZSİNİZ”
Başta CHP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu olmak üzere tüm belediye başkanlarının özgürlüğüne kavuşacağını vurgulayan CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, “En başından beri şunu söyledik; milletvekillerinin dokunulmazlığı var bir de yasadan kaynaklanmayan AKP'lilerin dokunulmazlığı var. Bugün bu ülkede AKP'li bir belediye başkanı iseniz, AKP'li bir siyasetçi iseniz yargılanmıyorsunuz. Partinizi bırakıp AKP'ye topuklarsanız korunuyorsunuz kollanıyorsunuz yargılanmıyorsunuz. Bugün AKP'ye topuklayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı, AKP dokunulmazlığına güvenerek Aydın'ın siyasetini dizayn etmeye çalışıyor. Buradan bir kere daha söylemek ve hatırlatmak istiyoruz biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Biz CHP'liyiz. Biz bugüne kadar mücadele verdik ve bedel ödedik. Ne yaparsanız yapın, değil belediye başkanlarımızı bütün üyelerimizi gözaltına alın davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Atatürk'ün açtığı yoldan, gösterdiği hedeften vazgeçmeyiz. Bize diz çöktüremezsiniz, bizi teslim alamazsınız. En başta tutuklu olan Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere bütün belediye başkanlarımız dışarıya çıkacaklar. Başları dik, alınları ak bir şekilde bu sokaklarda dolaşacaklar. Ama bu kumpası yapanlar yargıya hesap verecekler” diye konuştu.
NE OLMUŞTU?
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan ve Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Burak Gündeş’in de aralarında bulunduğu 6 kişi dün gözaltına alınmıştı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ömer Günel'in gözaltına alınmasına ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedilmişti:
"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan 2025/186146 soruşturma numaralı dosya kapsamında; Kuşadası Belediyesi ile bağlantılı olarak “Rüşvet” ve “İrtikap” suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde elde edilen tanık ve müşteki beyanları, şüpheli ifadeleri, soruşturma dosyasında bulunan bilgi ve belgeler, HTS kayıtları ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporlar neticesinde incelenen hesap hareketleri birlikte değerlendirildiğinde soruşturmaya konu suçların işlendiğine dair makul suç şüphesine ulaşılmış, yapılan değerlendirmeler sonucunda Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan ve Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Burak Gündeş başta olmak üzere tespit edilen 6 şüpheli hakkında 13.03.2026 tarihinde Aydın, İzmir ve Antalya olmak üzere 3 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla gözaltı, arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirilmiş, haklarında gözaltı kararı verilen şüpheliler yakalanarak gözaltına alınmış olup, soruşturma kapsamında maddi gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması amacıyla çalışmalar titizlikle yürütülmektedir.”




