Çevre aktivisti Ahmet Güler,  Çeşme Altınkum Beşevler mevkiinde "Beach-Clup" yapılması için diye yüzyıllık ardıç ağaçları katledildiğini ifade ederek tepki gösterdi.

"Çeşme'de betonlaşma son hız devam ediyor" ifadelerini kullanan Güler, "Belediye ve jandarmanın eli kolu bağlı. Doğayı katleden kişiler kontrole giden jandarma ve Çeşme Belediyesi'ne "Çevre Müdürlüğü'nden iznimiz var" dediler. Belediye ve jandarma tutanak tutarak İzmir Çevre Müdürlüğü'ne yolladılar.  Çeşme Çevre Platformu ısrarla İzmir Çevre Müdürlüğü'ne ulaşmaya çalışıyor. Ancak Çevre Müdürlüğü'nde konu ile ilgilenen muhatap bulunamıyor" dedi.

'AĞAÇ KESME İZNİ VEREMEZLER'

Çevre konusunda uzman avukatlar Sehrazat Mercan ve Seher Gacar'ın "Çevre İl Müdürlüğü ağaç kesme izni veremez, bu inşaata verilen izin sınırlıdır, incelemek lazım, CİMER'e acil şikayet etmek lazım"  dediğini aktaran Güler, "Çevreciler, havanın çok soğuk olmasından yararlanarak, kimselerin görmediği bir mevsimde deniz sahillerinin işgal edilmesi, yetişmesi çok zor olan yüzyıllık ardıç ağaçlarının ve bitkilerin yok edilmesine karşı her türlü mücadeleyi vereceklerini açıkladı. Hukuki ve toplumsal mücadele kararı aldık, Çeşme'nin betonlaşmasına, koy işgallerine karşı duracağız" dedi. Güler ayrıca, durumun CİMER ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'na şikayet edildiğini de açıkladı. 

Editör: Haber Merkezi