Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, devir teslim töreninin ardından başkanlık görevini devralır almaz Çiğlililerin karşısına çıktı. Binlerce insanın katıldığı buluşmada hemşehrilerine seslenen Başkan Yıldız Kemal Tahir’in sözlerini kullanarak: “Kuvva bire inmedikçe; bu memlekette umut tükenmez. Bu ruhu diri tutacağız. Daha gidecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz, gerçek kılacak hayallerimiz, umutlarımız var.” diye konuştu.

Herkesin başkanı olacağım

Belediyenin önünde meydanı ve sokakları dolduran binlerce vatandaşa seslenen Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız; seçimin bittiğini, rozetini çıkardığını vurgulayarak şunları söyledi; “ Bana oy veren vermeyen herkesin belediye başkanı olacak, canı gönülden çalışacağım. İlk aday adaylığımda da söylemiştim. Emin olmadığım bir yola girmem. İlk adımlarımızı şu anda birlikte atıyoruz. Çiğli’de belediye başkanlığı yapmak herkes için korkutucu olabilir ama benim için değil. Her sorunu tek tek çözeceğim. Mesai arkadaşlarımın, işçi arkadaşlarımızın maaş sorunu yaşamayacağı mali politikalarımız olacak. Yeniden söz size; ulaşılabilir, dokunulabilir bir başkanınız olacak; belediyeye geldiğinizde, sokakta belediye başkanını, beni görebilecekseniz. 37 yaşımda bana ‘şehr-i emin’ dediniz. Söz size; ilçemizin hakkını, hukukunu; doğasını, malını mülkünü adaletle koruyacağım ve hesap vereceğim.”

Edebiyat değil, iş göreceksiniz

Tüm kırgınlıkları, karanlıkların önündeki perdeyi 31 Mayıs sandığından çıkan sonuçla ortadan kaldırdıklarını söyleyen Başkan Yıldız; “İnandığım şu ki; “Umutsuz insan olabilir ama umutsuz olay yoktur.” Bunu bize öğreten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz. Ona verdiğimiz sözler var, tutacağız. Kemal Tahir’in dediği gibi; “Kuvva, ‘bir’e kadar kırılmadıkça; bu memlekette umut tükenmez. Son Kuvvay-ı Milliyeci ölmedikçe, umut da ölmez.” Çiğli, artık bu aydınlanmanın en önemli odağıdır. Daha yapacak çok işimiz, gidecek çok yolumuz, gerçek kılacak umutlarımız var. Bize 6. kez bu onuru yaşattınız. Bu sorumluluğu verdiniz. Burada yaşadığım anı hiç unutmayacağım. Hepinizi yeniden sevgiyle kucaklıyorum. Bayramınızı şimdiden kutluyorum.” 

Editör: Tuğkan Üsküp