İZ GAZETE- Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı Rezerv Alanı’ndaki deprem konutlarının sadece depremzedelere verileceğini açıklayan AKP'li İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,"Her fırsatta dile getirdiğimiz, Bayraklı Rezerv Alanı’ndaki deprem konutlarının sadece depremzedelere verilmesi konusunda AK Parti Milletvekili Sayın Mahmut Atilla Kaya açıklama yapmış ve konutların depremzedelere verileceğini söylemiş." diyen Sandal, "Bizi de 'algı operasyonu' yapmakla itham etmiş" çıkışında bulundu.

"DEPREM KONUTLARI SİYASİ PARTİ PROJESİ DEĞİL"

Depremzedeler için yapılan deprem konutlarının siyasi çıkar uğruna kullanılmaması gerektiğine değinen Sandal, "Bizim itiraz ettiğimiz ve Sayın milletvekilinin anlamasını beklediğimiz nokta, bu açıklamanın, siyasiler tarafından değil, devletin resmi makamlarınca yapılması halinde bir bağlayıcılığı olduğudur! Çünkü deprem konutları bir siyasi partinin projesi değil, bir kamu yatırımıdır!" şeklinde konuştu.

ALGI DEĞİL GÜVENCEYE ALMA GAYRETİDİR!

Konuya ilişkin Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı (TOKİ) veya Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan resmi açıklama beklediklerine vurgu yapan Sandal, "Doğal olarak TOKİ ya da ilgili Bakanlık konuya resmi ağızlardan netlik kazandırana kadar bizim bu konuyu gündeme getirme çabamız sürecektir. Bu bir algı operasyonu değil, depremzedelerimizin hakkını güvenceye alma gayretidir!" ifadelerini kullandı.

HALKIN ÖZGÜR İRADESİNE SAYGISIZLIKTIR!

Twitter hesabı üzerinden Mahmut Atilla Kaya'yı "halkın özgür iradesine saygısızlık"la suçlayan Sandal, "Sayın vekilin belediyemizin yatırımları hakkında sarf ettiği sözlerin gerçek muhatabı ise Bayraklı halkıdır ve bu açıklama halkın özgür iradesine saygısızlıktır!" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ayrıca, bir sene sonra gerçekleşecek yerel seçimleri kast ederek, "Şayet 2024 yerel seçimlerini görebilirlerse, Bayraklı halkı en güzel cevabı yine sandıkta kendilerine verecektir…" ifadelerine yer verdi.