AKP’nin Hayvan Hakları Kanunu’nda yapılacak değişiklikle sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulması çalışması tepkilere yol açıyor. Tasarıya karşı çıkan Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Birkaç saldırgan hayvan olduğu için tüm can dostlarımızın katledilmesi vicdanımıza ve kültürümüze uygun değildir. Bu yasa tasarısı bir an önce geri çekilmelidir” dedi

Vicdanımıza ve kültürümüze uygun değil

Konu hakkında yasa tasarısının açıklanması üzerine tepki gösteren Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal,  sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
 “Kamuoyuna yansıyan, sokak hayvanlarının toplanması ve sahiplendirilmemesi durumunda uyutulmasını içeren yasa tasarısına karşı çıkıyoruz. Dünyadaki yaşam hakkı sadece insanoğluna ait değildir. Bizler kamu yöneticileri olarak sınırımızda bulunan tüm canlıların uyum ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamakla yükümlüyüz. Sorunlar, bizden güçsüz olan varlıkların canına kast ederek çözülmez. Birkaç saldırgan hayvan olduğu için tüm can dostlarımızın katledilmesi vicdanımıza ve kültürümüze uygun değildir. Bu yasa tasarısı bir an önce geri çekilmelidir.”

Editör: Esra Seyirden