Gizem TABAN ŞEBER- İzmir’de gözler 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere çevrilirken yerel yönetimlere aday olan isimler vaatlerini ve projelerini bir bir açıklıyor. Özellikle Konak Belediye Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olan isimlerin İzmir’in gözbebeği, dünyanın en büyük açık hava çarşısı Kemeraltı’na dair bakış açıları ve planlamaları merak ediliyor. Kemeraltı esnafı; son 5 yıldır İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Tunç Soyer ile birlikte Kemeraltı’nda başlatılan altyapı ve üstyapı çalışmalarının, UNESCO hedefi doğrultusunda yapılan hazırlıkların yarım kalmamasını istiyor. Kemeraltı esnafının; Konak Belediye Başkanlığı ve İzBB Başkanlığı koltuğuna oturacak isimlerden beklentilerini ve taleplerini açıklayan İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, ‘Kemeraltı sevgisi’ vurgusu yaptı.  

Yeni başkanlardan beklentimiz...

“Kemeraltı esnafı olarak bizim önceliğimiz, siyasi partisi ne olursa olsun belediye başkanının yüreğinde Kemeraltı sevgisi olması” diyen Girgin, “Kemeraltı sevgisi olan, altyapı ve üstyapı değişmeden Kemeraltı’nın kurtulma şansının olmayacağını düşünen bir başkanla 5 yıl geçirdik. Bu anlamda Tunç Başkana çok teşekkür ediyoruz. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da aynı şekilde çok emek verdi, Kemeraltı’na özel hassasiyet gösterdi. Abdül Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz. Onların esnafa ve Kemeraltı’na olan samimiyeti, bakış açısı bizim için çok kıymetliydi. Yeni gelecek olan başkanlardan da beklentimiz; yüreğinde Kemeraltı sevgisiyle esnafı kucaklayacak, sahiplenecek bir yetiye sahip olması, altyapı çalışmalarının asla durmaması, esnafı da muhatap kabul ederek sorunları ve eksikleri masaya yatırıp çözüm üretmesi, bizimle birlikte koordineli bir şekilde çalışması… Kemeraltı esnafının en büyük isteği ve beklentisi bu… Biz Tunç Soyer ile birlikte Kemeraltı’nda başlayan değişime inandık, dileğimiz gelecek olan başkanın da aynı hassasiyetle devam etmesi…” açıklamalarında bulundu.  

Ciddi söylemler istiyoruz

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girmeyi başaran ve kalıcı listeyi hedefleyen Kemeraltı için bu sürecin çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Girgin, “Son 5 yıldır Kemeraltı’nda yapılan çalışmalar İzmirliler ve Kemeraltı esnafından büyük beğeni topladı. Kemeraltı’na küsen birçok insanı geri kazandık.  Hem Konak hem de Büyükşehir’e aday olan isimlerin neler yapmak istediklerini, Kemeraltı’na nasıl baktıklarını merak ediyoruz ve bu konuda ciddi söylemler duymak istiyoruz. Kemeraltı uzun yıllardır yalnız bırakılmış bir yer iken geldiğimiz noktada çok gündemdeyiz ve gündemde kalmaya devam etmek istiyoruz. Bir UNESCO sürecimiz var, bu hedefin peşinin bırakılmaması ve bununla ilgili hazırlıkların devam etmesi noktasında talebimiz net” ifadelerini kullandı.

Editör: Özlem Çimen Durmaz