Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden protestoları haber yapmak üzere bölgeye giden T24 Muhabiri Can Öztürk, kolluk kuvvetleri tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Basın meslek örgütleri, gazeteci Öztürk'ün serbest bırakılması için ortak bir açıklama yaptı.

Ortak açıklama yapıldı

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestoları haber yapmak için izleyen T24 Muhabiri Can Öztürk, kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alındı. Basın kartı elinden alınan Öztürk’ün, boğazı sıkılarak ters kelepçe ile polis aracına bindirildiği belirtildi. Gözaltına alınan gazetecinin, tutuklanma riskiyle karşı karşıya olduğu öğrenildi.

Gazetecilere yönelik baskı protesto edildi

Basın Konseyi, DİSK Basın-İş, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, KESK Haber-Sen, Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği ile Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından yapılan ortak açıklamada, gazeteci Can Öztürk’e yapılan orantısız müdahale kınandı. Açıklamada, “Halkın haber alma hakkı için çalışan gazetecilere yönelik bu baskı dalgasına son verilmesi çağrısında bulunuyoruz” denildi.

İzmir Aliağa’da Ravago Eastchem işçileri grev kararını astı: 17 Haziran’da şalter inecek İzmir Aliağa’da Ravago Eastchem işçileri grev kararını astı: 17 Haziran’da şalter inecek

Açıklamada, gazetecilik faaliyetlerinin suç olarak görülmemesi gerektiği vurgulandı. “Gazetecilik suç değildir” denilerek, hukuksuzluğa son verilmesi talep edildi. Basın meslek örgütleri, gazetecilerin serbest bırakılmasını ve özgürce haber yapabilmelerini sağlamak için çağrıda bulundu.

Kaynak: ANKA