İZ GAZETE- Ege Üniversitesi öğrencilerinin Onur Ayı kapsamında üniversite kampüsünde gerçekleştirmek istediği Ege Üniversitesi İkinci Onur Pikniği, rektörlüğün izin vermemesi üzerine iptal edildi.

Konu hakkında öğrenciler İzmir Barosu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına polis ilk başta izin vermeyerek öğrencilere müdahale etti. Öğrencilerin tepkisi sonrası polis geri çekildi, ardından açıklama gerçekleştirildi.

Saldırıyı lanetliyoruz

İzmir Barosu'ndan ise konuya ilişkin açıklama geldi.

Basın açıklamasına izin vermeyen emniyet güçlerinin şiddet uygulamasına ve biber gazı ile saldırmasına tepki gösteren Baro, açıklamada, "İzmir Barosu LGBTİQ+ Hakları Komisyonu'ndan sorumlu yönetim kurulu üyemiz Av. Gamze Şimşek ile meslektaşlarımızın ve yurttaşlarımızın bir kısmı darp edilmiş, İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Zöhre Dalkıran ve diğer katılımcılar biber gazından etkilenmişlerdir. İzmir Barosu Özgür Kürsüsü, İzmir'deki tüm yurttaşların düşünce ve ifade özgürlüklerini sonuna kadar kullanabilecekleri, hak arayışlarını dile getirebilecekleri sembol niteliğinde bir buluşma noktasıdır ve İzmir Barosu merkez binası sınırları içindedir. Baromuza, meslektaşlarımıza ve yurttaşlarımıza yönelik bu saldırıyı lanetliyor ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı bildiriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Editör: Duygu Kaya