BERKCAN ZENGİN / İZ GAZETE - İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 12 akademisyenin açığa alınması Rektörlük önüne siyah çelenk bırakılarak protesto edildi.

KESK Şubeler Platformu'nun çağrısıyla çelenk bırakma eylemine hocalarına destek olmak için gelen Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri ve yurttaşlar katılırken basın açıklaması okuyan KESK İzmir Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, rektörlük tarafından arkadaşlarının açığa alındığını belirterek "Barış imzacısı Dokuz Eylül Rektörlüğü tarafından arkadaşlarımız bilimi laikliği özgürlüğü savunan akademisyen arkadaşlarımız açığa alındı." dedi

"AKADEMİ ASLA BİAT ETMEYECEK"

Gerici YÖK yönetiminin biat ettiğini belirten Güven, "Orta Çağ karanlığı ile bir farkı olmayan, Dünya dönmüyor diyenlerle aynı zihniyette olan bir rektörü bir YÖK kuruluşunu kabul etmiyoruz. Akademi asla biat etmeyecek. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü'nün de biat etmemesini, Orta Çağ karanlığına üniversiteyi teslim eden birisi haline gelmemesini istiyoruz ve açığa alınan arkadaşlarımızın derhal göreve iadelerini talep ediyoruz." diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi