Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde sabaha karşı saat 04.52’de Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre depremin merkez üssü Sındırgı ilçesi olarak belirlendi. Yerin yaklaşık 14.7 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, Balıkesir genelinde ve çevre illerde de hissedildi.

Deprem, özellikle sabaha karşı yaşandığı için kısa süreli paniğe neden oldu. Vatandaşlar sarsıntıyla birlikte evlerinden dışarı çıktı. Ancak ilk belirlemelere göre herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.

Deprem, Balıkesir merkezinin yanı sıra Manisa, İzmir ve Bursa gibi çevre illerde de hafif şekilde hissedildi.

Duyarsız sürücülere ağır fatura: Engelli rampası ihlaline ceza yağdı
Duyarsız sürücülere ağır fatura: Engelli rampası ihlaline ceza yağdı
İçeriği Görüntüle

Sındırgı’da yaşanan 4.2 büyüklüğündeki deprem, herhangi bir zarara yol açmamasına rağmen bölgede kısa süreli tedirginlik yarattı.

Balıkesir Sındırgı’da artçı sarsıntılar devam ediyor. Uzman isimler konuyla ilgili daha önce konuyla ilgili açıklamada bulunmuştu.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bölgenin jeolojik yapısına dikkat çekti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Görür şu ifadeleri kullandı: “Sındırgı’nın bulunduğu Batı Anadolu, batıya doğru kaçış nedeniyle kuzey-güney yönlü gerilme altındadır. Bu durum kabuğun incelmesine ve magmanın yükselmesine yol açmaktadır. Bugün Sındırgı’da yaşananlar da bunun sonucudur. Dikkatli olunmalı; bölgeyi deprem dirençli kent haline getirmek dışında bir çözüm yoktur.”

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, şu açıkmayı yapmıştı:

"UYARIYORUM! SINDIRGI, bugünki eski bataklık alanından taşınıp, GD’daki Düvertepe’ye taşınmalı.

Sındırgı’da yerin deprem sarsımını büyütmesi 3-4 kat, Düvertepe’de 1-1,3.

Ayrıca, Aşırı çalkalanma( rezonans) da yok.

Yıkımsız, ölümsüz depremleri karşılamak olası. Artık “kara yazgı” inancını bırakalım. Yol göstericimiz sürekli bilim olsun."

Muhabir: BİRSU KOÇ