İzmir'deki Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) korusunun yıkılarak, Suriyeli çocuklar için anaokulu yapılacağı yönündeki iddialar tepki çekmeye devam ederken, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, başkanlık makamında basın mensupları ile bir araya geldi.

1 ağaç bile kesilmedi

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İduğ, "2022 Ekim ayında bakanlıktan müracaat geldi. İzmir'deki okulların bahçelerine tesis kazandırmak üzere bir projeydi, bu müracaat bizim 5 Aralık’ta ruhsat vermemiz ile sonuçlandı. İmar alanı içindeki alandan müracaat edildiğinde ruhsat verilir. Eğitim konusunda hangi kurum bize müracaat ederse jet hızıyla yanıt veren kurumuz, eğitime tam destek olduğumuz için verdik. Burada yapılacak bina okulun ihtiyacını karşılayacak çok amaçlı bir bina olması bizim tercihimizdir. Ölçümleri yaptığımızda 7 metrelik kayma tespit ettik ve inşaatı durdurma kararı aldık. İnşaatın yeni müracaat ile devam etmesi mümkün, ancak burada kamuoyunu yanlış bilgilendirme var. Koruluk alanda ağaç kesme yoktur. 1 ağaç bile kesilmemiştir" dedi.

Bana bir bilgi aktarılmadı

"Mülteci konusunda da bana bir bilgi aktarılmadı" diyerek açıklamasına devam eden İduğ, "BAL ortaokulu devre dışı kalmış, sadece lise eğitimi veren, Türkiye'nin en değerli insanlarını yetiştirmiş bir lisedir. Burada anaokulu ihtiyacı olduğu düşünmüyoruz. Burasının laboratuvara dönüştürülmesini arzu ederiz. Biz Bornova Belediyesi olarak sadece inşaat ruhsatı vermekle yetkiliyiz. Okul mezunlarının da bu yönde talebi var" dedi.

Mühürleme yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'mühürleme talebini ilettik' sözlerine yönelik konuşan İduğ, "Mühürleme yok, inşaatta düzenleme talebimiz var kaymanın önüne geçmemiz için" dedi

Editör: Duygu Kaya