Bölgenin yerelden bir kişiyle TBMM’de temsil edilmesi gerektiğine dair yapılan toplantılar giderek genişliyor.

Bölgede bulunan odaların ayrı ayrı yaptıkları toplantılar sonrası bu istek yüksek sesle dile getirilmişti. Son olarak Bergama Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda yine Bakırçay’ın TBMM’de bir milletvekili ile temsil edilmesi gerekliliği karara bağlanarak imza altına alındı.

Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfü Kolat’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen geniş katılımlı toplantıya Menemen Ticaret Odası Başkanı İzzet Süsoy, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk ve meslek oda başkanları katıldı.


“ADAY GÖSTERMEYEN PARTİ GÖNLÜMÜZÜ KIRAR”

Bölgeden aday gösterilmesi çağrısı yapan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk; “Bölgemizde bizi temsil edecek milletvekili istiyoruz. Umarım her parti bir temsilciyi aday olarak seçilecek yerden gösterir. Hangi parti bunu yaparsa kendisine teşekkür ederiz. Bölgemizden aday göstermeyen parti bizim gönlümüzü de kırar. Çünkü bu bölge, bugüne kadar bu isteğini bu kadar net duyurmadı. Şimdi bu isteğimizi duyuruyoruz ve bunun karşılığını istiyoruz” dedi.

“BÖLGEMİZ, ÜLKEMİZE BÜYÜK KATMA DEĞER SAĞLIYOR”

Konuşmaların ardından Ankara’daki parti genel merkezlerine gönderilmek üzere hazırlanarak imza altına alınan “Milletvekili Talebi Bildirisi” Bergama Ticaret Odası başkanı Lütfü Kolat tarafından okundu. Kolat; “Aliağa, Menemen, Bergama, Dikili, Foça ve Kınık ilçelerinin içerisinde bulunduğu Bakırçay ve Gediz Bölgesi gerek sanayi ve ticaret, gerek tarım, gerekse de turizm alanında ülkemize büyük katma değer sağlamaktadır. Mevcut sanayi, ticaret, tarım ve turizm potansiyeli ile İzmir’i ve ülkemizin en önemli bölgelerinden olan Bakırçay ve Gediz Bölgesi’nin artan yatırım talepleriyle önümüzdeki süreçte de ağır sanayisi, limanları, serbest bölgeleri ve organize sanayi bölgeleri ile daha da büyüyeceği öngörüsüyle ülkemiz için çok daha önemli bir konuma geleceği aşikârdır”

“SEÇİLEBİLECEK SIRADAN ADAY TALEP EDİYORUZ”

“Fakat 500 bini aşan nüfusa sahip Bakırçay ve Gediz’de yaklaşık 20 yıldır bölgede ikamet eden her hangi bir kişi vekil olarak seçilmemiştir. Bölgemizde ikamet eden, yaşadığımız sorunlara hakim, sorunlarımıza çözüm üretebilecek, bölgemizi her tür platformda savunabilecek ve sorgusuz sualsiz kapısını çalabileceğimiz milletvekili aday adaylarının, seçime giren tüm siyasi partilerden, seçilebilecek sıralarda yer verilmesini talep etmekteyiz” dedi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz