Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma yol açtı. Deprem bölgede yaşayan vatandaşlar farklı şehirlere akın ederken, Suriyeliler de ülkelerine dönmeye başladı. Konu ile ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Suriye'den herhangi bir göç, intikal de söz konusu değildir. Aksine Türkiye'ye gelip, yerleşmiş kendi ülkelerine, topraklarına dönmek isteyenler de 40-42 bin gönüllü ve güvenli olarak döndüler. Büyük bir felaketle karşılaştık. Milletimiz, devletimiz, vatandaşlarımız ayakta. Bu yaraları biz saracağız. Bu felaketin de üstesinden geleceğiz." dedi.

Depremin en büyük yıkımı yaşattığı Hatay'da değerlendirmelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar şu ifadeleri kullandı; "Olumsuz hava koşullarına rağmen ve iletişimde bir takım sorunlar yaşamış olmamıza rağmen 6 Şubat'tan itibaren büyük bir fedakarlıkla, azimle çalışmalarından dolayı şu ana kadar gelmiş olduğumuz mesafeden dolayı kat edilen mesafeyi hep birlikte gördük, görüyoruz. Önümüzde daha çok işler olduğunun farkındayız. Çok ciddi mesafeler kaydettik. Bu problemleri el birliğiyle çözeceğiz.

"57 TABURLA DEPREM BÖLGESİNDEYİZ"

Burada bir normalleşme söz konusu. Normalleşmeye giden yolda acil olan problemlerin çözülmesi için vatandaşımızın huzuru için çalışıyoruz. Mehmetçik de ilk andan itibaren seferber oldu. Askerimiz büyük bir fedakarlık içinde çalışıyor ve çalışmasını sürdürüyor. Toplam 57 taburla bu 40 binden fazla personel demek, çeşitli yerlerden Kıbrıs dahil personelimizin intikalini sağlamak suretiyle azami gayret gösterdik. En önemli konu arama kurtarmaydı. Burada uzman personelimiz büyük bir gayretle vatandaşlarımızın kurtulması için çalışmalarını yaptılar, katkı sağladılar."

Editör: Özlem Çimen Durmaz