İZGAZETE- Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Babala TV’de Oğuzhan Uğur’un sunduğu Mevzular Açık Mikrofon’a konuk oldu. Bir seyirci, Kılıçdaroğlu’na, İzmir 1. Bölge 1. Sıra CHP Milletvekili Adayı gösterilen  ve 14 Mayıs’ta vekilliğe seçilen Yüksek Taşkın ile ilgili soru sordu.

İşte seyirci ile Kılıçdaroğlu arasında geçen Yüksel Taşkın diyaloğu;

Programda yer alan bir seyirci, Kılıçdaroğlu’na şu soruyu yöneltti: “Kemalizm’e ‘ırkçılık’ diyen, FETÖ’nün yayın organında Taraf Gazetesi’nde çalışan Yüksel Taşkın’ın İzmir birinci sıradan vekiliniz olmasına tepkiniz veya sizin onayınız, bilginiz var mıydı? Listeleri siz mi hazırladınız? Bir de aynı zamanda Mehmetçiğimize ‘katliamcı’ diyen bir adam…”

Kılıçdaroğlu’nun yanıtı ise şöyle oldu: “Keşke Yüksel Taşkın’ı bir görebilseydiniz ve karşılıklı konuşabilseydiniz. Yüksel Taşkın asla, Kemalizm’i ırkçılık olarak tanımlamamıştır, tanımlamaz da zaten… Mümkün değil. Zaten olsa bizde yer almaz. CHP’yi kuran Gazi Mustafa Kemal, burası CHP, sıradan bir parti değil. Burası dünyanın en köklü partilerinden birisidir. Bizim partimize gelecek, partimizin yönetim kurulunda görev alacak, ondan sonra kalkacak Kemalizm’e ‘ırkçılık’ diyecek…  Bağlamından koparılarak bunlar zaman zaman yayılır, sosyal medyada söylenir.”

Bunun üzerine seyirci, “ODA TV’nin haberi, kaynak da gösteriyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu da “Örnek vereyim, bazı haberlerin nasıl olduğuna dair… Papa, Amerika’ya gider, New York’a iner, uçaktan iner, gazeteci sorar; ‘Genel evi ziyaret edecek misiniz?’ O da ‘Burada genel ev mi var?’ diye sorar. Ertesi gün gazetelerin manşeti; ‘Papa New York’a iner inmez sordu, New York’ta genel ev var mı’ diye…. Siz haberleri böyle yorumlamayın. Gazeteci, haberi okunsun diye başlığı değiştirir vesaire falan… Ben buna benzer binlerce haberle karşılaştım. Tek isteğim, derinlemesine bakın. Açın telefon Yüksel Taşkın’a ‘Sen bunu niye yazdın’ diye sorun. Bunların hiçbirinden Yüksel Taşkın’ın kaçınacağı yok” açıklamasında bulundu.

Seyirci bu kez, “Peki FETÖ’nün yayın organında görev yapan birisi… Buna nasıl onay verdiniz?  Hadi Kemalizm’e ‘ırkçılık’ demedi, Mehmetçiğimize ‘Katliamcı’ demedi ama FETÖ’nün yayın organında görev alan, yazan birisi” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ise açıklamalarını şöyle sürdürdü: “O dönem Taraf Gazetesi yayın yapıyordu ve Taraf Gazetesi’ne çok kişi yazı yazıyordu. Hala bugün yazı yazan pek çok kişi sosyal medyada, değişik gazetelerde görev yapıyorlar. Taraf Gazetesi o dönem bana göre; toplumu ajite eden, bir anlamda Erdoğan’a koşulsuz destek veren bir gazeteydi. Ben bunu biliyorum. Ama gazeteciyi farklı düşünmek lazım. Gazeteci daha özgür bir ortamda yazar. Derseniz ki, ‘Keşke o gazetede yazmasaydı’, bilseydi ki o gazete FETÖ’nün yayın organı, belki yazmadı. O dönem FETÖ’yü herkes el üstünde tutuyordu, biz karşı çıkıyorduk, ‘Bu yanlıştır, burada başka şeyler var’ diyorduk. Araştırma istiyorduk, Meclis’te kürsülerde eleştiriyorduk. Dolayısıyla Yüksel Taşkın ile gidip oturabilirsiniz, hatta arzu ederseniz ben sizi yan yana getirebilirim, oturun kahvesini için. Son derece naif, kibar bir arkadaşımız, akademik kimliği olan, gerçekten de bize katkılarıyla, sosyal politikalara bakan, yoksullukla ilgili son derece önemli projeleri olan bir akademisyen aynı zamanda… Kendisini böyle düşünmenizi isterim. Ama size söz, bir telefon verirseniz, ben Yüksel Taşkın’ı size göndereyim, oturun bir konuşun. Yüksel Taşkın’ın kim olduğunu öğrenin, iyi birisi…”