İstanbul Küçükçekmece'de öldürülen üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın cinayetiyle ilgili soruşturma derinleşiyor. Soruşturma kapsamında, delil karartma şüphesiyle gözaltına alınan 4 polis memuru ve 1 özel güvenlik amiri tutuklandı.
Ayşe Tokyaz cinayeti soruşturması sürüyor
13 Temmuz’da Eyüpsultan’da yol kenarında bir valiz içinde cesedi bulunan Ayşe Tokyaz’ın cinayetini araştıran polis, soruşturmayı derinleştirerek yeni tutuklamalara imza attı. Cinayetle ilgili olarak daha önce gözaltına alınan Cemil Koç, 'tasarlayarak öldürmek' suçundan tutuklanmıştı. Koç’a yardım eden 6 kişi ise 'tasarlayarak öldürmeye yardım etmek' suçuyla tutuklanmıştı.
Delil karartma şüphesiyle gözaltına alınan 5 kişi
Soruşturma kapsamında, cinayetle ilgili delil karartma şüphesiyle 4 polis memuru ve 1 özel güvenlik amiri gözaltına alındı. Bu kişilerin, soruşturmanın seyrini değiştirmek ve delilleri gizlemek amacıyla hareket ettikleri öne sürülüyor.
Tutuklama işlemleri tamamlandı
Jandarma tarafından işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından, şüpheliler tutuklanma talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Sulh Ceza Hakimliği, ifadeleri aldıktan sonra 5 kişiyi de ‘delil karartma’ suçundan tutukladı.