Gizem TABAN ŞEBER- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir’in meclis üyesi aday listesi oluşturulurken ilçe başkanları ve il yönetiminin görüşlerinin dikkate alınmadığı, bazı ilçe başkanları ve il yöneticilerinin bundan dolayı rahatsızlık duyduğu ve parti içinde kriz yaşandığı yönündeki iddialar hakkında İz Gazete’ye konuştu.

Niye kriz olsun?

Meclis üyesi listeleri ile ilgili parti içinde krizler yaşandığına ilişkin iddialar hakkında, “Benim okuduğum havadislerde AKP’de meclis üyesi listelerine ilişkin çok ciddi kriz olduğu yazıyor. Biz AKP içindeki krizle ilgileniyoruz” diyen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ‘CHP’de meclis üyesi listesi krizi yok diyebilir miyiz?’ sorusuna,  “Bir kriz yok, niye kriz olsun? Memnuniyetsizlikler var” yanıtını verdi.

İstekleri olmadı

Aslanoğlu, ‘Bazı ilçe başkanlarının istifa resti çektiği, bazı il yöneticilerinin genel merkezi terk ettiği de konuşuluyor. Doğruluğu var mı?’ sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı: “İzmir’de 30 ilçe var, yöneticilerle birlikte 60-70 kişilik bir kadrodan bahsediyoruz. Tabi ki bazı arkadaşlarımız keyifsiz, bazı arkadaşlarımızın istekleri olmadı. Bundan dolayı tadı kaçan, öfkelenen arkadaşlarımız var. Bu, rakip partilerde de böyle… Atama olan dönemler böyle gerçekleşir. AKP’de de böyle… Böyle şeylerin olmadığı bir dönem var mı? Herkesin mutlu, mesut olduğu bir dönem var mı? İlçe başkanlarının isteklerinin olmadığı için öfkelendikleri, istifa resti çektikleri ya da istifa ettikleri süreçler olur. Yani bunlar olağan süreçler… Bu dönemler sıkıntılı dönemler, atama olan dönemler sıkıntılı dönemlerdir. Birçok ilçe başkanı arkadaşımın, birçok il yönetici arkadaşımızın istekleri tam olarak yerine getirilemedi. İl başkanının istekleri tam olarak yerine getirilemedi. Bu süreçler yaşanabiliyor.”

Editör: Özlem Çimen Durmaz