Enflasyondaki hızlı artış nedeniyle asgari ücret artışı yılda iki kere olmaya başlamıştı. Ocak ayında yapılan zamla birlikte asgari ücret 17 bin TL'ye ulaşmıştı. Bu zam sonrasında yapılan açıklamalarda ise bu kez ara zammın yapılmayacağı, asgari ücret zammının yeniden yılda bir kez yapılacağı belirtilmiştir.

Konu ile ilgili katıldığı bir programda açıklama yapan SGK Uzmanı İsmail Sevinç, asgari ücrette temmuzda yine zam görüneceğini söyledi.

Sevinç şöyle konuştu: "Bu konuya birkaç yerden bakalım. Bir; asgari ücret 17 bin lira, temmuz ayına geldiğimiz zaman yüzde 20-25 enflasyonla girecek, onun da eriyecek. Bir de şu var yüzde 20-25 6 aylık bir TÜFE olduğu zaman tarihinde hiçbir zaman tek zamla götürülmemiş. İstatistik var ya.

Asgari ücrete artış demek, devletin kasasına da para girmesi demek. Çünkü prim topluyor. Onu artırmazsa emekliye de standart vereceğini de vermekte zorlanır. Sadece iyileştirme değil bir taraftan işleri yürütmek için de gerekiyor. Bence yüzde yüz. 2 aylık enflasyonun yüzde 10'ları aştığı bir ortamda asgari ücretin temmuza götürmesi bile kolay değil.

Emekli maaş artışları devreye gireceği için, normal artışları diyorum, rutin artışlar onun da bir yerden artırıp finanse edecek, edilmesi gerekiyor. Asgari ücret prim artışını kullanılacak. Asgari ücret tek olmaz, olmayacağı belliydi."

Editör: Özlem Çimen Durmaz