Evrensel'in İzmir Temsilcisi Özer Akdemir sosyal medya paylaşımları nedeniyle emniyete çağrıldı. Kaz Dağları’dan JES’e karşı mücadele eden köylülere kadar pek çok çevre haberine imza atan Akdemir, açılan soruşturmayı gazeteciliğe yönelik baskıların bir parçası olarak değerlendirdi.

Emniyet Müdürlüğünden aranan ve kendisine yalnızca sosyal medya paylaşımlarına yönelik bir şikayet olduğu bilgisi verilen Akdemir, yarın Emniyet’e giderek ifade verecek.

Evrensel'e konuşan Akdemir, “Genelde çevre haberciliği yaptığım için bu haberlerime dönük olabileceğimi düşünüyorum. Kaz Dağları’nın korunması mücadelesinden, Aydın ve çevresindeki JES’e karşı yapılan direnişleri gibi ülkenin dört bir yanından ekoloji mücadelelerini haberleştirirken maalesef gerek şirketlerin gerekse devlet güçlerinin baskılarına sıkça maruz kalabiliyoruz. En son Salihli Hacıbektaşlı Mahallesi halkının JES karşıtı direnişini yönelik polis jandarma saldırısı ile ilgili haberime yönelik böylesi bir soruşturma süreci gelişmişti” dedi.

Akdemir, “Ne gerekçe ile olursa olsun ifadeye çağrılmayı düşünce özgürlüğüne ve gazeteciliğe yönelik baskıların bir parçası olarak yorumluyorum” diye konuştu. 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi