CHP’den seçilerek AKP’ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a tepkiler büyürken gazeteci Zafer Arapkirli YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel’e tepki gösterdi.
BirGün TV yayınında Özel’e seslenen Arapkirli, “Ciddi bir hata yaptığınızı kabul edip özeleştiri yapacak mısınız?” diye sordu.
"ÖZ ELEŞTİRİ YAPACAK MISINIZ?"
Arapkirli şöyle seslendi:
Bugün ‘hain oğlu haindir’ sözleriyle haklı olarak eleştirdiğiniz insanın daha bundan 2,5 yıl önce ne olduğunu, gerçek niteliğini tahmin edemeyecek, saplayamayacak, bilemeyecek kadar ciddi bir hataya imza attığınızı kabul edip öz eleştiri yapacak mısınız? Bizden özür dilemek falan değil. Yanlış bir karar aldığınızı kabullenecek misiniz?
"ÖZ ELEŞTİRİ İSTEMEK İZMİR HALKININ DA HAKKI"
“Hatayı yapana bağırmak elbette hakkınız. Hatayı eleştirmek satışı lanetlemek elbette hakkınız.” diyen Arapkirli,
Ortada bir satış var, o belli. Ortada bir ihanet var, o da belli. Sizin saflığınızdan gidip şu veya bu saikle iradesini satan, kendisine oy veren halkın oylarını satışa çıkaran bir adamı en ağır dille eleştirmekte hakkınız. Ama İzmir halkının da hakkı. ‘Peki bu adamı niye aday gösterdiniz göz göre göre? Tartışmalar olmasına rağmen niye aday gösterdiniz? Bunun iki satırlıkta bir öz eleştirisi olmayacak mı Özgür Bey’ diye sormak da o halkın hakkı. Biz dışarıdan bu işi gözlemleyen insanlar olarak böyle bir gerekliliğin olduğunu ortaya koymalıyız.




