Peru'daki eski Chavín de Huántar tapınağında bulunan düdük şeklindeki aletlerde ortaya çıkan bu frekans, aynı zamanda Malta'daki Hypogeum of Hal Saflien mabedinde de kullanılmıştır.

Tarihi 6 bin yıl öncesine dayanıyor

Bu ilginç olan, Hypogeum'un 6000 yıl önce, Chavín de Huántar tapınağının ise tam 3500 yıl önceye tarihlenmesidir.

Bu uzak coğrafyadaki ve zamandaki farklılık göz önüne alındığında, 110 Hertz'in farklı tapınaklarda benzer şekilde, yani şamanlar tarafından insanları transa geçirmek için kullanılması oldukça dikkat çekicidir.

Malta'daki tapınakta iç oda 110 Hertz titreşim yayıyor

Malta'daki Hypogeum'un yer altında inşa edilmesi ve iç odalarının eko özelliği taşıması bilinmektedir. Mabetteki Kahin odasında konuşan bir kişinin sesinin, muhtemelen şamanın, mabedin içinde 110 Hertz olarak yayılarak dini ritüellere katılanları transa soktuğu düşünülmektedir.

Bilimadamlarını şaşırtan sonuç ne?

UCLA'den Dr. Ian A. Cook'un mabette gerçekleştirdiği deneyler, 110 Hertz frekansında insan beyninin konuşma bölümünün etkisiz hale geldiğini, ancak empati, sosyal davranış ve mizaç karakterinin arttığını ortaya koymuştur.

Peki, neden 110 Hertz frekansında beynin konuşma aktivitesi etkisiz hale gelmektedir?

İnsan vücudu, belirli frekanslarla enerji sağlar ve zinde tutar. 110-111 Hertz frekansının ise cesaret veren ve zinde olmayı sağlayan bir frekans olduğuna dair yapılan ölçümler, bu sırrın ne olabileceğini düşündürmektedir.

111 Hz Frekans Ne Işe Yarar?

Beynin tam olarak 111Hz’de prefrontal. korteksi kapattığını,dil merkezini devre dışı bıraktığını ve sezgi, yaratıcılık,bütünsel işlemeden sorumlu olan. sağ beyin baskınlığa geçiş yaptığını göstermektedir.

Editör: Esra Seyirden