31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala bir çok anket şirketi, yerel seçimin nabzını tutuyor. ORC Araştırma'nın yaptığı ankete göre Cumhuriyet Halk Partisi adayları arasından Tunç Soyer yüzde 47,9 anket oranıyla öne geçti.  Antalya'da Cumhuriyet Halk Partisi'nden öne çıkan isim ise yüzde 40,6 ile Ümit Uysal oldu.

İzmir’de yapılan anket şu şekilde: 

CHP'nin Belediye Başkan Adayı olarak kimi görmek istersiniz? sorusu karşılığında mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yüzde 47,9 ile anketlerde birinci sırada yer aldı.
Adaylardan Musa Çam yüzde 17.2 oy oranıyla 2.ci sırada
Adaylardan Tacettin Bayır ise yüzde 14,1 oy oranıyla son sırada yer aldı.
Araştırmanın sonuç kısmında, “Tunç Soyer'in CHP ve Dem parti tabanını tamamen domine ettiği görülmektedir. Soyer dışında öne çıkan aday olmamasının sebebinin, ithal aday endişesinden kaynaklı olduğu gözlemlenmiştir” ifadelerine yer verildi. 

 
 Antalya'da yapılan ankette oy oranları şu şekilde

CHP'nin Belediye Başkan Adayı olarak kimi görmek istersiniz? sorusunun karşılığında Ümit Uysal yüzde 40, oy oranıyla anketlerde birinci, Çetin Osman Budak 29,1 oy oranıyla ikinci, mevcut Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise yüzde 24,2 ile üçüncü sırada yer aldı.
Anket değerlendirmesinde, “Antalya'da Mevcut Başkan Muhittin Böcek'in kırsalda oylarını koruduğu, merkez ilçelerde ise CHP ve Dem Parti seçmenlerinden ciddi bir oy kaybı yaşadığı görülmektedir” ifadeleri yer aldı. 

Editör: Esra Seyirden