Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague'in 30. haftasında sahasında Olympiacos'u 85-72 mağlup etti. Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleşen mücadelede Anadolu Efes, taraftarlarının önünde galibiyete uzandı.

Maçın başında Shane Larkin ve Tibor Pleiss'in uyumlu performansıyla hücumda etkili olan Efes, üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle farkı çift hanelere çıkardı. Larkin'in 3 asist yaparken Pleiss ise 3 üçlük isabeti bulduğu bu bölümde ev sahibi ekip, ilk çeyreği 26-21 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk bölümü dengeli geçerken son beş dakikalık bölümde Anadolu Efes hız kazandı ve devreyi 11 sayı farkla 48-37 önde kapattı.

Üçüncü çeyrekte Olympiacos'un direnci artarak farkı eritti ve son çeyreğe girilirken farkı tek topa indirdi. Ancak Efes, çeyreğin son dakikalarında bulduğu sayılarla üstünlüğünü koruyarak son çeyreğe 66-61 önde girdi.

Son çeyrekte etkili savunmasıyla öne geçen Anadolu Efes, rakibine yalnızca beş sayı şansı tanıdı ve farkı 15 sayıya kadar çıkardı. Hata yapmayan ev sahibi ekip, karşılaşmadan 85-72 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Anadolu Efes, 13. galibiyetini elde ederken Olympiacos ise 18 galibiyette kaldı. Maçın çeyrek skorları ise şu şekildeydi: 26-21, 48-37, 66-61, 85-72.

Editör: Esra Seyirden