DİSK’ten asgari ücret tepkisi: Gelirde, vergide ve ülkede adalet sağlanana kadar mücadelemiz sürecek
DİSK’ten asgari ücret tepkisi: Gelirde, vergide ve ülkede adalet sağlanana kadar mücadelemiz sürecek
İçeriği Görüntüle

Bir grup Bursaspor taraftarının Kürt siyasetçi Leyla Zana’ya cinsiyetçi küfürlerinin ardından Amedspor, 28 Aralık Pazar günü oynanacak Iğdır FK maçında kadın taraftarlara ücretsiz giriş hakkı tanıdı. Amedspor’dan yapılan açıklamaya göre, 28 Aralık Pazar günü Diyarbakır Stadyumu’nda oynanacak Amedspor–Iğdır FK karşılaşması kadın taraftarlara ücretsiz olacak. Kadın taraftarların ücretsiz girişten faydalanabilmesi için Passolig üyeliğiyle birlikte perşembe akşamına kadar Amedstore mağazalarına kimlik numaralarını iletmeleri gerekiyor.

“TOPLUMSAL BARIŞ HEDEF ALINDI”

BirGün’ün haberine göre, alınan kararın yalnızca bir tepki değil, aynı zamanda tribün kültürüne dair bir duruş olduğunu belirten Amedspor Asbaşkanı Şeyda Arslantaş, Leyla Zana’ya yönelik tezahüratların bireysel değil; kadın kimliğini ve toplumsal barışı hedef alan bir saldırı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

TFF 2’nci Lig’de Somaspor ile Bursaspor arasında Soma’da oynanan karşılaşmada, Bursasporlu bir grup taraftar tribünlerden HDP eski milletvekili Leyla Zana’yı hedef alan cinsiyetçi ve küfürlü tezahüratlarda bulunmuş, maç sırasında atılan sloganlar bir süre devam etmişti.TBMM Başkan Vekili ve DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, tribünlerde kullanılan dile tepki göstererek, “Küfür ve hakaretle ne futbol savunulur ne de değerler. Leyla Zana’yı hedef alan bu dili reddediyoruz. Spor düşmanlık değil, saygı üretmelidir. İnsan onuru her şeyin önündedir” demişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ