TFF 2. Lig ekiplerinden Altınordu., TEMA Vakfı gönüllüsü ilk spor kulübü oldu. TEMA Vakfı İzmir İl Temsilcisi Özcan Gökoğlu, Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi’nde ileri futbol eğitimi alan 109 sporcuya TEMA Vakfı Gönüllülük kartlarını ve sertifikalarını takdim etti. Geçtiğimiz aylarda TEMA Vakfı, İnciraltı Çağlar ve Cengiz Temel Futbol Eğitim Tesisleri ve Metin Oktay Yerleşkesi’nde futbol eğitimi alan takımlara TEMA’yı tanıtan bir toplantı gerçekleştirmişti.

Genç Milli Takımlara Altınordu damgası

İzmir ekibi, gerek A Takımı gerekse Altınordu Futbol Akademisi’nden milli takımlara futbolcular göndermeye devam ediyor. 2023-24 sezonunda 20’nin üzerinde genç oyuncusunu milli takımlara gönderen Altınordu’da A Takım’dan Mert Furkan Bayram, Hasan Berat Kayalı ve Arif Şimşir, U19 Milli Takımımız ile büyük bir başarıya imza attı. U19 Millilerimizin UEFA Avrupa U19 Şampiyonası’na katılmak için mücadele ettiği Romanya, Hırvatistan ve Almanya maçlarında Hasan Berat Kayalı ve Mert Furkan forma giydi.  Yine A Takım oyuncularından Ege Arslan da U18 Milli Takımımızın geçen hafta içinde Estonya ile oynanan maçta görev almıştı.

Öte yandan Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U14 Takımı sporcularından Mert Samed Selam, Serdar Rüzgar Kahraman, Muhammet Burak Görgin ve Doruk Kadiroğlu da U14 Milli Takımın nisan ayında Kuzey Makedonya ile oynayacağı maçların kadrosuna çağrıldı.

Daha çok sporcuyu milli takımlara göndereceğiz

Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) İdari Direktörü Ahmet Furkan Can, ileri futbol eğitimi alan sporcuların en iyi şartlarda gelişebilmesi için çalıştıklarını ifade etti. Can, “Genç oyuncularımızın milli takımlarda forma giymesi bizleri mutlu ediyor. Buradaki gençlerimizin maç tecrübeleri de artıyor. Ege Kupası Turnuvası’nı Metin Oktay Yerleşkemiz’de gerçekleştirdik. Yine U14 Milli Takımımız, Selçuk İsmet Orhunbilge Tesislerimizde kamp yapıp bizim Altınordu U14 Takımımız ile özel maç gerçekleştirmişti. TFF ile her zaman iyi diyaloğumuzu devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Editör: Tuğkan Üsküp