Ege İhracatçı Birlikleri'nde düzenlenen genel kurulda yapılan seçimde mevcut başkan Gürle, üyelerin oylarıyla yeniden başkan seçildi.
Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Genel Kurulu’nda 2026 yılı iş programı ve bütçesi kabul edilirken, seçime tek aday olarak giren Ali Fuat Gürle, 45 oyla 4 yıl için Başkanlığa seçildi.

Mevcut Yönetim Kurulu’ndan; Hikmet Güngör, Ferit Kora, Engin Çakmak, Şeyma Başterzi, Metin Güreler ve Kazım İlter Gürel yeni listede yerlerini korurken, Bahadır Enes Helvacı, Mustafa Yurteri, Etem Uyar ve Şükrü Altuntaş bu dönem Yönetim Kuruluna giren isimler oldu. Denetim Kurulu’nda İmran Yük ve Özge Ertuğrul Parlas bu dönemde de görevlerini sürdürürken, Mehmet Türer Denetim Kuruluna giren yeni isim oldu.
Genel kurulda konuşan Gürle, Türkiye genelindeki ihracatçı birlikleri arasında en aktif çalışan birliklerden biri olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, yeni dönemde çalışmalara devam edeceğini anlattı.
Genel kurulda konuşan Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, 2022-2026 döneminde sektörel ticaret heyetleri, alım heyetleri, fuarlar, URGE projeleri ve tasarım yarışmalarıyla en yoğun faaliyet gösteren birliklerin başında geldiklerini, bundan dolayı gurur duyduklarını 2026-30 döneminde etkinliklerini artırarak yollarına devam edeceklerini kaydetti. Gürle, “2026 yılında yapacağımız fuarlar, sektörel ticaret heyetleri ve alım heyetleriyle 1 milyar dolar ihracat hedefine ulaşacağız” şeklinde konuştu.
FAALİYET RAPORU AÇIKLANDI
Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Hikmet Güngör de, 4 yıllık dönemde 8 ülkeye sektörel ticaret heyetleri yaptıklarını, İzmir Mobilya Fuarı’yla da eş zamanlı Alım Heyetleri yaptıkları bilgisini verdi.
Güngör; “Birliğimizin koordinasyonunda yürütülen UR-GE projeleri kapsamında, Aegean Furniture projemiz ile 34 firmamıza eğitimler verdik, Çin’de (Şangay & Guanco) fuar ziyareti ve yurt dışı pazarlama faaliyetleri düzenledik. Güney Afrika, Fas, Hindistan, Irak, Suudi Arabistan, ABD, Romanya ve Bulgaristan’a düzenlediğimiz ticaret heyetlerine Türkiye’nin dört bir tarafından 139 firmamız katıldı. Ticaret heyetleri firmalarımıza önemli fırsatlar sundu. Bunlara ek olarak, ABD’nin en büyük e-ticaret platformlarından Wayfair ile İzmir’de 14 firmamızın bir araya geldiği alım heyeti gerçekleştirdik. Bu faaliyetler, Türk mobilyasının uluslararası pazarlardaki görünürlüğünü artırmakta kritik rol oynadı” ifadelerini kullandı.
2026 yılı faaliyetlerinin yoğun geçeceğini vurgulayan Güngör; “UR-GE projelerimiz devam edecek, Las Vegas HD Expo & Conference kapsamında milli katılım organizasyonu ile Türk mobilyası, hospitality ve contract segmentlerinde uluslararası alıcılarla buluşacak. Mobilyalarımız şu anda yolda gidiyor. Ezber Bozan Mobilya Tasarım Yarışması’nın 6. edisyonu ile tasarım kültürünü desteklemeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.



