Kafkas Cihat Kaya/ İZ GAZETE-İz Televizyonu’nda yayınlanan, Doğan Beyazgül’ün sunduğu Özgür Yorum programının konuğu CHP Milletvekili Aday Adayı Fulya Alçay oldu. CHP İzmir’de 11 yıl aralıksız görev yapan, Kültür, Sanat, Sağlık ve Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı’ndan istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıklayan Fulya Alçay, adaylık sürecini, çalışmalarını ve beklentilerini anlattı.

Kılıçdaroğlu’na rağbet var

Doğu ve Güneydoğu illerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) üye olanların sayısının artmasıyla ilgili konuşan Alçay, “Bunun için çok özverili bir çalışma yürütüldü. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Oğuz Kaan Salıcı’nın önderliğinde kurulan bir ‘Doğu Masası’ var. Bu masa gittiği her doğu ilinde çok özverili çalışmalar yaptı. Bunun sonucunu biz İzmir’de de aldık. İl örgütü olarak toplu üye katılım töreni düzenledik. Hemşeri dernekleriyle birlikte, kanaat önderleriyle birlikte partimize yoğun bir geçiş oldu. Bu ‘Doğu Masası’nın aldığı bir sonuçtur” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ağrı, Şırnak ve Gaziantep’te yaptığı ziyaretlerin mitinge dönüşmesini ‘birleştirici’ söylemlere bağlayan Alçay, “Bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Doğuda iyi karşılanıyorsak bu özverili çalışmaya borçluyuz. Genel başkanımıza ayrı bir rağbet var. O bölgelerin genel başkanımızı sahiplenmesini doğal karşılıyorum çünkü başkanımızın verdiği demeçler, söylemler, hiçbir zaman hiçbir yurttaşımızı dışlayıcı değildi. CHP varsa herkes için var” şeklinde konuştu.

Enerjisi çok yüksek

9 Ocak’ta görevine getirilen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu hakkında, “Enerjisini çok yüksek buldum” diyen Alçay, “İnsanlarla birebir göz temasıyla çalışıyor. Herkese güler yüzlü, herkese cana yakın. Hep birlikte çalışacağız, destek olacağız” ifadelerini kullandı.

Gençlere umut oluyor

Her seçim zamanı iktidarın ‘müjde’ olarak açıkladıklarıyla ilgili konuşan Alçay, “Bu ülkenin evlatlarının milliyetçilik damarlarıyla her seçimde oynandığını biliyoruz. Bizler de milliyetçiyiz. Bugün gençlerimiz beyin göçü yapıyorlarsa çoğunun kendi tercihi olduğunu düşünmüyorum. Bütün gençler farkında. Onlara umut olmak lazım. Genel başkanımızın o umudu verdiğini düşünüyorum.” dedi.

Sayemizde kuruldu

İYİ Partili Cihan Paçacı’nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili yaptığı açıklamaları değerlendiren Alçay, “İYİ Parti sayemizde kurulmuş, yeni bir partidir. MHP’nin içinden çıkanlar uyumsuzluk yaşıyorlar. Cihan Paçacı’nın istifasının gerekçesini samimi bulmuyorum. Uyumsuzluk yaşadığını düşünüyorum ve bunun neticesinde de ayrıldı. İYİ Parti’ye mahal etmek doğru değildir diye düşünüyorum” dedi.

HDP Altılı Masa’ya uzak

HDP’nin kapatılması tartışmalarını, “Düne kadar legal bir partiydi, bugün mü illegal oldu? HDP’nin kapatılması seçime kadar sürebilecek, seçimden önce de dayatılacaktır. Kapatılsa da kapatılmasa da bir planları vardır” şeklinde değerlendiren Alçay, Millet İttifakı’nın HDP’ye açık bir çağrıda bulunmaması konusunda, “Cumhuriyet Halk Partisi dışındaki bütün partilerin sağ kökenli olmasından kaynaklandığını ve masaya uzak bir parti olduğunu düşünüyorum” dedi.

Partisinin seçim beklentileriyle ilgili de konuşan Alçay, “Cumhur İttifakı’nı sandıkla göndermek istiyoruz. Bizim hedefimiz seçime girmek. Seçim günü geldiğinde hiçbir hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Oy alamadıkları için…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca Halkapınar-Otogar Metrosu için 3 bin TL ayırmasını, “İzmir’e bugüne kadar çaktıkları bir çivi bile olmadığını biliyoruz. Tunç Başkan da söyledi, ‘İzmir’de hiç U yok’ diye. ‘U’ da Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı metrolardır. Oy alamadıkları için İzmir’e yatırım yapmadılar” şeklinde değerlendiren Alçay, “Nihat Zeybekçi’nin memleketinden geçtim, orada İzmir’e yapılan yatırımın 3 katı olduğunu gördüm” şeklinde konuştu.

Kendimi hazır hissediyorum

Milletvekili aday adaylığı için neden bu dönemi seçtiğini, “Kendimi yetişmiş hissediyorum” diyerek yanıtlayan Alçay, bugüne kadar hazır hissettiği bir dönem olmadığını da sözlerine ekledi. Seçimin kazanılmasının ardından ‘sihirli bir değnek’ beklemediklerini ifade eden Alçay, “Halkı şeffaf bir biçimde bilgilendireceğiz ve güven ortamını oluşturacağız” açıklamasında bulundu.

Editör: Duygu Kaya