28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Habertürk TV ekranlarına konuk oldu.

Sinan Oğan'la ilgili soruya yanıt veren Akşener, "Ben olumlu veya olumsuz değerlendirmeye dair kendimi hak sahibi görmüyorum. Bu değerlendirmeyi yapacak olan sayın Oğan'a 5.3 oy vermiş seçmendir. Bu seçmenler sayın Erdoğan'ı desteklemeye mi gideceklerdir; yoksa bir denge unsuru olarak tutum mu alacaklardır, onu bilmiyoruz. Sayın Oğan'ın kişisel kararını elbette saygıyla karşılıyorum. Uzun zamandır Türkiye'de siyasi partilere, şahıslara oy veren seçmenin iradesi sıfır, o partinin bendesi marabası gibi tarif edilen seçmen var. Seçmen velinimettir. Sayın Erdoğan'a koştura koştura desteklemeye gideceğini düşünmüyorum. İkinci tur için bir aktör olacağını ortaya koyara sayın Oğan yol yürüdü. Millet İttifakı'nı da Cumhur İttifakı'nı da eleştirdiği alanlar vardı. Sayın Kılıçdaroğlu bizatihi sayın Oğan'ı ziyaret ederek cevap verdi. Soru işaretlerine açık ve net cevaplar verdi sayın Kılıçdaroğlu. Sayın İnce özellikle üzerinde durduğum kişidir. Sayın İnce, sayın Özdağ, sayın Oğan dahil olmak üzere onlarla konuşmaya yetkili kıldık biz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun konuşması gerekiyor muhatap olarak. Buna karşılık sayın Erdoğan davet etti ve sayın Oğan'ın itiraz ettiği herşey yerinde duruyor. Şaşırdığımı söylemem. Görüşmelerden sonra gidişata göre şaşırmadım. Bu 5.2'lik alan sayın Oğan'ın hareketiyle koştur koştur gidip sayın Erdoğan'ı destekleyecek diye kavram da yok." ifadelerinin kullandı.


HÜDA PAR'a 'sahiplendireceğiz' tepkisi

HÜDA PAR'ın kimsesiz ve dul kadınları sahiplendireceğine yönelik vaadine de tepki gösteren Akşener, "Böyle bir durum olabilir mi?, Sahiplendirilen kadın ne demek? Dangalak diyim hadi. Seni sahiplendirelim öyle bir adamsın demek ki" ifadelerini kullandı.

Özlem ÇİMEN DURMAZ

Editör/Politika haberleri/izgazete.net

Editör: Özlem Çimen Durmaz