Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Bolu’dan bölgeye gidecek yardımlar ve şehre gelen depremzedelere yapılacak yardımlar için karar almak amacıyla Bolu Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağanüstü toplantısı düzenlendi.

Şişe fırlattı, “ahlaksız, pislik” dedi

Meclis toplantısı esnasında AKP Belediye Meclis Grup Başkanvekili Uğur Akbay ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında sözlü tartışma yaşandı. Sözlü tartışmanın devam ettiği anlarda Özcan depremzedelere destek amacıyla alınacak kararlarla ilgili oylamayı başlattı. Bu esnada AKP Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar, önünde bulunan su şişesi ve diğer eşyaları başkanlık kürsüsüne, Özcan’a, fırlatarak saldırıda bulundu. Çınar’ın o esnalarda Özcan’a “Ahlaksız adam, pisliksin sen!” dediği de duyuldu.

Gerçeğin ortaya çıkma gibi huyu vardır

Bolu Büyükşehir Belediye Başkanı Tanju Özcan, Twitter üzerinden bu anları paylaştı. Özcan paylaşımına , “Gerçeğin ortaya çıkma gibi bir huyu vardır.İşte AKP’li Hacer Çınar. Disipline gitmem,partiden ihraç olmama sebep provakör… İşte gerçek yüzü.hakaret ve küfürleri bu sefer kayda geçti. Ayrıca Depremzedeler için olağanüstü toplanan mecliste HAYIR oyu veren AKPli üyeleri kınıyorum” notunu düştü.

Ne olmuştu?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi 2022 Mayıs ayı ikinci oturumunda yapılan oylamada el kaldıran AKP Meclis üyesi Hacer Çınar’a, “Bana niye el sallıyorsunuz hanımefendi. El sallamak ayıp oluyor. Ben evli barklı adamım. Öyle şey olmaz” demişti. Bu sözler üzerine Hacer Çınar, mahkemeye başvurarak Özcan hakkında şikayetçi olmuş ve Tanju Özcan, bu süreçte CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Yüksek Disiplin Kurulu Tanju Özcan hakkında partiden 1 yıl süreyle geçici çıkarma cezası vermişti

Bolu 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Hakaret’ suçlamasıyla yargılanan Tanju Özcan hakkında, mahkeme tarafından beraat kararı verilmiş, kararda, “Sarf edilen sözlerin hakaret niteliğinde olmadığı, bu sözlerin katılanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte olmadığı mahkememizce değerlendirilmekte olup, sanığın beraatine karar verilmiştir” ifadeleri yer almıştı.

Kararın ardından Bolu Belediyesi, aralık ayı ikinci oturumunda konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Hacer Çınar’a, “Mahkeme, ‘Suç yok burada’ diyor. Benden özür dilenmezse hakkımı helal etmeyeceğim. Manevi tazminat davası açacağım. Ben sizden özür bekliyorum, hiç açmak istemediğim konu ama bana günlerce Türkiye’de utanmaz Tanju Özcan, ahlaksız Tanju Özcan ifadeleri kullanıldı” demişti.

Editör: Duygu Kaya