CHP'den istifa ederek AKP'ye katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun eşine ait Jantsa Jant şirketinin hisselerinde, son yaşanan siyasi gelişmelerin ardından hareketlilik yaşandı.
Konuyla ilgili tartışmalar bir yana firmanın Aydın'da Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki dev yatırımına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.
HalkTV’den Cengiz Karagöz’ün haberine göre; Jantsa, Aydın Ortaklar OSB’de toplam 47 bin metrekarelik alanda- bunun 35 bin metrekaresini kapalı alan oluşturarak- yeni bir üretim tesisi kuracağını açıklamıştı.
Yıllık 1 milyon jant üretim kapasitesine sahip olacak olan fabrikanın toplam yatırım tutarı yaklaşık 32 milyon dolar olarak belirtilmişti.

TESİS İNŞAATI TAMAM
2023 yılı başlarında üretime başlayacağı belirtilen şirket, 3 yıl gecikmeli olarak tesisin inşasını tamamladı. Şirketin yaptığı açıklamada tesisin inşaatının tamamlandığı, üretim hattı bazında makine ve ekipmanların gelmeye devam ettiği aktarıldı.
SERİ ÜRETİME GEÇİLECEK
Fabrikanın deneme üretimlerini gerçekleştirdiği, sipariş yoğunluğuna bağlı olarak önümüzdeki dönemde seri üretime geçilmesinin beklendiği ifade edildi.
YATIRIM İÇİN TEŞVİK ALMIŞTI
Şirket, bu yatırım için 589 milyon 800 bin 76 TL tutarında yatırım teşvik belgesi almıştı. Teşvik kapsamında şirketin 5. bölge desteklerinden yararlanılacağı belirtilmişti. Ayrıca şirkete faiz desteği, sigorta primi işveren hissesi desteği, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti ve vergi indirimi gibi avantajlar uygulanacağı ifade edilmişti.




