OBEN ULU - Bergama’da önceki yıllarda gelenekselleşen “Karneni Getir, Kitabını Götür” etkinliği Bergama Belediyesi’nin yeni yönetimi tarafından bu yıl tekrarlanmadı. Bergama Araştırma Kütüphanesi’ne akın akın gelen çocuklar ve aileleri uzun kuyruklar oluşturdularsa da kitap hediyesi alamayınca elleri boş döndü. Bu duruma ailelerin yanı sıra Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve vatandaşlar sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. Çocukların etkinlikten buruk ayrılmasına CHP Bergama İlçe Teşkilatı da kayıtsız kalmadı. 83.Bergama Kermesinde kurulan stantta çocuklara binlerce kitap dağıtıldı. Etkinliğe CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz’ın yanı sıra eski ilçe başkanı Fevzi Köken, belediye başkan adayı olan Akın Yasa ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

AKP SEÇMENİ DE ETKİNLİĞE KATILDI

“Karneni Getir, Kitabını Götür” adıyla yapılan etkinliğe elinde AKP balonları ve aileleri ile gelen çocuklar dikkat çekti. AKP seçmeni olduğunu söyleyen bir çocuk velisi ise “Hakan Başkan çocuklarımıza bir kitabı çok gördü. O gün kütüphaneden büyük bir hayal kırıklılığı ile geri döndük. Bugün kitap dağıtıldığını duyunca hemen geldik. Kitap okumanın partisi olmaz. Çocuklarımız için kim bir şey yapıyorsa oraya gideriz” dedi.

DUYARSIZ KALAMAZDIK

CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ise; “Daha önce Bergama Araştırmaları Kütüphanesi ve Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü ile ortaklaşa organize edilen bu etkinlik ile binlerce çocuğumuza kitap dağıtılıyordu. Bu yıl tekrarlanmadı. Çocuklarımız elleri boş ve buruk döndü. Bizde bu duruma sessiz kalmadık. Onlara yaz tatilinde okumaları için kitap dağıttık. Her zaman olduğu gibi çocuklarımıza kitap dağıtmaya devam edeceğiz” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLAR

Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ; “Yaptığımız her şeyde önceliğimiz çocuklar olmalı. Ne olursa olsun çocuklarımız asla elleri boş geri gönderilmemeli. Daha önce bu etkinlik ile çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmayı ve aileleri ile birlikte çocukların kütüphaneyi tanımaları hedeflemiştik. Bugün ilginin bu kadar yoğun olması daha önce gelenekselleştirdiğimiz bu etkinliğin amacına ulaştığının bir göstergesidir. Bu hepimizi mutlu ediyor” dedi.

ÇOCUKLAR KIRILMAMALI

Daha önce belediye çalışanlarına “mobing” ve “Yaşam Tarzına Müdahale” iddiaları ve Ilıca Sosyal Tesislerinde ki yasak uygulamaları ile gündeme gelen Bergama Belediye’sine vatandaşlarda tepki göstermişti. Sosyal medyada yapılan eleştirilerde; “Evet, dün bütün çocuklar gittiler kütüphaneye hepsi kitap hediyesi için maalesef kitap verilmediği için hayal kırıklığına uğradılar. Eskiden veriliyordu, çok mutlu oluyorlardı çocuklarımız”, “Ne bekliyordunuz ki?”, “Ayıptır, günahtır hiç olmazsa çocuklara yapmayın bunu”, “Kötü olmuş çocuklar kırılmamalı” ve “Geçmiş yıllarda belediye başkanı amcaları onlara “karneni al-gel, kitabını al-git” derdi.. Gelenekleşmiş ki bugün çocuklar yanlarında ebeveynleri karneleri ile kitaplarını bekledi… Çünkü gelenekleri halk yaratır.. Ama şimdiki amcaları bir şeyleri yasaklarken onları kullandı.. Fakat kitaplarını unuttu.. Gelenek de siyasete kurban edildi!!!” sözlerine yer verilmişti.

Editör: Haber Merkezi