Agrobay Seracılık’ta, Tarım İşçileri Sendikası’na (Tarım-Sen) üye oldukları için işten atılan 2’si mühendis 39 işçinin direnişi sürüyor. Direnişlerinin 43. gününde Ankara’ya gelen işçiler, Agrobay Seracılık’ın bağlı olduğu Bayburt Holding önünde eylem yaptı.

Eylemde konuşan bir işçi, “Hep ezmiş ya, bir şey bilmediğimizi zannediyorlar. Diyorlar ki işçilerin beynini sendika yıkadı. Sendika yasal değil mi? ‘Siz onların kafasına uydunuz’ diyorlar. Hayır biz kendimiz karar verdik. Bizden önce 6-7 yıl çalışmış arkadaşlarımız var. Onlar hep çıktılar gittiler, emeklerinin karşılığını alamadılar. Biz de 14 yıl çalıştık, sendikaya üye olursak hakkımızı alırız dedik. Hakkımızı hala alamadık buralardayız” dedi.

İki yırtık bel fıtığı olduğunu ve doktorun kendisine bu yırtıkların ağır kaldırmaktan meydana geldiğini söylediğini anlatan işçi, serada çalışırken sürekli kendi çalışma alanı dışında çalıştırıldıklarını söyledi. “Arzu (Şentürk) hanım işçiler başımın tacı demesin, sen bizi ağustos maaşımızı yatırmadan çöp gibi işten attın” diyen işçi şöyle devam etti: “Buradan cumhurbaşkanına seslenmek istiyorum. Türkiye’de işçilerin yüzde 14’ü sendikalı. Neden? İşte bu patronlar yüzünden. Ben 5 gün sendikalıydım 6. gün işten çıkarıldım.

Maaşları düzenli yatmadığı, promosyon paraları verilmediği için sendikaya üye olduklarını belirten bir başka işçi de 18 yılın 3 yılında sigortasız çalıştırıldığını söyledi. İşçi şöyle konuştu: “Arkadaşlarımız sendikaya üye oldular, 5 kişiyi işten çıkarttılar. Biz de onlara yardıma gittik. Ertesi gün bizi de işten çıkarttılar. Emekli olmama bir buçuk yıl kalmıştı. Arzu bize hakkımızı vermeden bu işi bırakmayacağız.”

Eylemden sonra Meclise giden işçiler milletvekilleriyle görüşerek, sorunların ve taleplerini anlattılar. İşçiler ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da ziyaret etti.

Editör: Duygu Kaya