Kadıköy ve Selçuk ilçelerinin oylamasında PM üyelerinin ortaya koyduğu sonuç tartışma yarattı. İstanbul Kadıköy Belediye Başkan Adaylığı için MYK tarafından önerilen Şerdil Dara Odabaşı için 30 kabul, 29 red ve 1 çekimser oyu verildiği bilgisi alındı. Bununla birlikte İzmir Selçuk için Belediye Başkan Adayı olarak MYK tarafından önerilen Filiz Ceritoğlu Sengel'in de benzer şekilde 30 kabule karşı, 29 red oy aldığı duyuruldu.

PM üye sayısının 60 olduğu CHP'de, PM üyesi Eren Erdem tutuklu olduğundan toplantılara katılamadığı için toplam üye sayısı 59 oluyor. 27 Ocak günü yapılan toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 60 üyenin belediye başkan adaylıkları için oy kullanma hakkı bulunuyordu.

İSTİFA ÇIKIŞI

Kadıköy ve Selçuk oylamalarıyla ilgili durum değerlendirildiğinde İzmir Büyükşehir ve ilçelerinin oylamalarına geçildiği sırada istifa krizi yaşandı. İzmir Milletvekili ve PM üyesi Sevda Erdan Kılıç, MYK'dan gelen listeye tepki olarak istifa ettiğini duyurdu ve toplantıyı terk etti. İstifa sonrasında PM toplantısı devam ederken oy kullanabilecek toplam üye sayısı 59'a düşmüş oldu. Sonuç olarak, salt çoğunluk tartışmaları sürerken Kadıköy ve Selçuk durumlarının farklı olduğu da tartışmaya yeni bir boyut kazandırıyor. Filiz Ceritoğlu Sengel için verilen 30 kabul oyu, Kılıç'ın istifası geçerli sayılırsa salt çoğunluğu sağlamış oluyor. Kadıköy'ün durumuyla Selçuk'un durumu böylelikle farklı olarak değerlendirme gerektiriyor.

GÖZLER 2 ŞUBAT'TA

PM sonrası ismi Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Filiz Ceritoğlu Sengel, saha çalışmalarına başladı. 29 Ocak günü erken saatlerde İlçe Örgütü'nü ziyaret ederek güne başlayan Sengel, daha sonra ilçedeki esnafları ziyaret etti ve vatandaşlarla buluştu. Başkan Adayı bu çalışmaları yürütürken İlçe Örgütü'nden kimsenin olmaması dikkat çekti. Bu durum ilçe gündeminde tartışılmaya başladığı sırada Selçuk CHP İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt'tan açıklama geldi. Açıklamanın tam metni şöyle: "Parti Meclisimizde yapılan görüşme ve oylamadan sonra ilçemizin belediye başkan adayı ile ilgili basın yayın organlarında haberler yapılmış ve yapılmaktadır. Ancak ilçe örgütümüze resmi bir bildirim yapılmamıştır. Ayrıca bugün Genel Merkezimizden aldığımız bilgiye göre oylama ile ilgili bir takım hukuki tereddütler bulunmaktadır ve konu önümüzdeki MYK toplantısında yeniden ele alınacaktır. Bu nedenle Genel Merkezimizin alacağı karara kadar tüm partililerimizi sukunet ve sağduyuyla sürecin tamamlanmasını beklemeye davet ediyorum. Partimizin kurumsal bütünlüğüne ve itibarına zarar verecek her türlü davranıştan kaçınmak partililik sorumluluğumuzdur. Saygılarımla"

Şimdi gözler 2 Şubat'ta gerçekleşecek MYK ve PM toplantılarına çevrilmiş durumda. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Selçuk konusundaki tavrı merak ediliyor.

Editör: Haber Merkezi